Rolo zavese za poslovni prostor

19.08.2015  |  Komentari: 0

Uređenje poslovnog prostora uvek predstavlja više od puke dekoracije enterijera, jer poslovni prostor nema za cilj samo da odgovori na lične afinitete i ukus vlasnika, već i da pošalje jasnu poruku svim saradnicima i klijentima o ozbiljnosti, ambicioznosti i odgovornosti firme, te bude ugodan prostor za rad svim zaposlenima. Zato je od izuzetne važnosti birati svetle i prostrane prostorije za kancelarije, jer će motivisanost i koncentracija biti na najvišem mogućem nivou. Za osvetljenje prema potrebi, ali i odličan estetski momenat, bitno je odabrati i dobre zavese. Mi Vam predlažemo rolo zavese, kao praktičan i moderan izbor, koji i u svetu i kod nas postaje sve veći hit u uređenju prostora.

 

Jednobojne

 

Sam dizajn rolo zavesa, bilo da one prekrivaju samo prozorsko staklo ili pak i ram prozora, predstavlja jednu od najmodernijih formi roletni i zavesa uopšte. Stoga će rolo zavese u jednoj boji odavati moderan imidž firme, ali i notu elegancije, koju posebno imaju zavese u beloj ili svetlo bež boji, savršeno uklopivoj sa nameštajem tamnijih nijansi i prostorima u kojima dominiraju oštre linije. Ukoliko u Vašem poslovnom prostoru vladaju bele ili svetlije boje nameštaja, svetlo sive rolo zavese će delovati prefinjeno, ali nemojte bežati ni od jarkih boja koje mogu doneti dodatni pokret u prostor. Tako će, primera radi, svetlo zelene ili tamno ljubičaste rolo zavese predstavljati pravo osveženje za prostorije belih zidova i belog nameštaja.

 

rolo zavese

 

Različiti dezeni

 

Ukoliko se odlučujete za šarene rolo zavese u svom poslovnom prostoru, vodite računa da u pitanju moraju biti što diskretnije ili, pak, što krupnije šare, kako biste izbegli veoma moguć momenat prenatrpanosti prostorije različitim detaljima. U kancelarijama za sastanke u kojima nema polica i stolova sa različitim materijalima bilo bi dobro postaviti dezenirane rolo zavese u bež i crnoj, beloj i crnoj ili beloj i sivoj boji, u zavisnosti od uklopivosti sa bojom nameštaja, sa što većim ili reljefno urađenim oblicima, kako bi se dobilo na dinamici, ali i ostalo u granicama elegancije. U ostalim poslovnim prostorijama, pak, trebalo bi izbegavati šarene rolo zavese.

 

Prozirne ili ne?

 

U zavisnosti od nivoa potrebe zamračenja prostorija biće napravljen i izbor stepena prozirnosti rolo zavesa. Mnogi poslovni prostori imaju problem sa previše svetlosti u prolećnim i letnjim mesecima, te u tom slučaju treba paziti da rolo zavese budu od čvršćih materijala, kako bi prostor učinile prijatnijim za rad. Prozirniji materijali preporučuju se u manje osvetljenim prostorijama, kako bi zavese mogle nesmetano po koncentraciju i efikasnost zaposlenih da obavljaju svoju estetsku funkciju.

 

rolo zavese

 

Trakaste rolo zavese

 

Ukoliko niste sasvim sigurni kakav dezen rolo zavesa bi trebalo odabrati za Vaš poslovni prostor, a jednobojne Vam deluju previše dosadno, rešenje sa kojim nikako ne možete pogrešiti jesu trakaste rolo zavese, koje se odlično uklapaju u svaku poslovnu atmosferu. Čak i ukoliko se odlučite za jednobojnu varijantu, ove rolo zavese dodaće prostoru dinamiku. I njihova funkcionalnost ovde je od značaja, jer se trake mogu preklapati ili odvajati jednostavnim mehanizmom, te na taj način regulisati svetlost u prostoriji. Možete birati i one rolo zavese čije su trake vodoravno postavljene, koje su trenutno najtraženije na evropskom tržištu.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv