Fenomenalne ideje za zavese koje će Vas oduševiti

26.10.2016  |  Komentari: 0

Ako pregledate trenutno svetski najposećenije sajtove za uređenje enterijera, shvatićete da su Vaše zavese potpuno demode, pre svega zato što današnje trendi zavese krase neobični detalji, a zatim i zato što su nove boje postale veoma trendi.

rolo zavese

Bez obzira na to da li ćete malo preurediti stare ili nabaviti potpuno nove zavese, savetujemo Vam da inspiraciju nađete među ovim idejama, posebno popularnim u američkim i evropskim domovima, kako biste birali ovaj element po poslednjoj modi i bili u skladu sa kretanjima na enterijerskoj sceni.

 

Zavese koje se drugačije sklanjaju

 

Na početku, tu su zavese koje se sklanjaju nešto drugačije od načina na koje ste navikli.

 

Pre svih, tu su zavese sa samo jedne strane koje se rade od tvrđih materijala, i koje se sklanjaju ukoso, tako da se prozor otkriva po dijagonali. Ovakvo sklanjanje zavese uglavnom zahteva njeno kačenje nekim neobičnim detaljem.
Dalje, kada su u pitanju tekstilne zavese, njihovo pomeranje se može vršiti nabiranjem nagore, što je pomalo retro momenat, ali svakako simpatičan detalj enterijera. Za njima sledi i pomalo atipično vezivanje zavese u kose čvorove onda kada želimo da ona bude sklonjena.

 

Na njih se, sa druge strane, nastavljaju rolo zavese, koje se mogu spustiti tako da ostane otvoren gornji, a ne donji deo prozora, ili se rolati ka gornjoj ivici prozora. Oba načina veoma su zanimljiva.

 

Originalni dodaci za zavese

 

Pored drugačijeg sklanjanja, danas su i dodaci za zavese veoma originalni, pa se tako među njima najpre izdvajaju elementi za klasično kružno kopčanje tekstilne zavese koja se sklanja sa strane, paralelno sa podom.

 

Ovakve „kačalice“ mogu biti u obliku srca, sidra, pauka, zmije i slično, bilo da su rađeni od tekstila ili metala. Kao posebno zanimljivi, izdvajaju se tekstilni dodaci u vidub mornarskih čvorova, dok su mašne zaboravljene kao potpuno OUT.

 

Za njima slede plišani detalji, od plišanih igračaka za dečje sobe do prefinjenih plišanih traka koje se ukrštaju u vidu pletenica.

 

Ako Vam se dopada dijagonalno sklanjanje zavese, onda je za Vas rešenje u vidu kačenja za neobičnu stilsku dugmad, ili pak čičak trake koja dolazi u istom ili kontrastnom dezenu (boji) u odnosu na sam tekstil.

 

Zavese u trendi bojama i formama

 

Nekada veoma popularne “gole” prozore, sa eventualnim dodatkom venecijanera, danas su zamenile rolo zavese u svim mogućim formama, od onih koje samo prekrivaju prozorsko staklo do onih koje sakrivaju i stolariju i padaju do prozorske daske.

 

Rolo zavese su, pre svega, veoma praktične, jer mogu poslužiti i kao roletne, a zatim i veoma estetski primamljive jer se mogu naći u zaista svim bojama i dezenima. Kao posebnu preporuku izdvajamo one u bež i ostalim neutralnim bojama, a za dezene savetujemo da se okrenete kombinaciji pastelnih boja u šarama u vidu uspravnih pruga koje dodatno izdužuju prostor.

 

Pored njih, u modu su se na velika vrata vratile i tekstilne zavese do poda, i to od debljih materijala, teške i masivne, oslonjene na šipku od kovanog gvožđa i sa gornje strane ili nabrane ili postavljene na alke. Ove zavese nam uglavnom dolaze u taminijim nijansama, poput tamnije sive, plave ili bež, mada se i bela i puderasta nijansa ružičaste posebno izdvajaju kao veoma popularne.

 

Za više informacija o našoj ponudi zavesa pišite nam na format.alde@gmail.com.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv