Kako se održava PVC stolarija?

01.03.2017  |  Komentari: 0

Pravilno i kontinuirano održavanje vašeg stana ili kuće veoma je bitno. To znači da će vas kućna tehnika duže služiti, to znači da možete da uočite problem na vreme i popravite ga, to znači da će vaš dom uvek izgledati perfektno. PVC stolarija jeste specifična i vrlo je lako održavati je. Ukoliko se pridržavate jednostavnih radnji, trajaće vam duže i pritom će uvek izgledati kao da ste je juče postavili.

 

Pre montaže proverite robu, a prilikom montaže budite oprezni

 

Pretpostavljamo da ste dobro birali kada je u pitanju PVC stolarija i da ste se opredelili za ono što vam u ovom trenutku najviše odgovara, ali i za ono što je visoko kvalitetno. Kada roba stigne u vaš dom, vrlo je važno da proverite svaki delić. Od toga da li je sve naručeno stiglo, da li su svi delovi tu i najvažnije - da li je PVC stolarija obložena zaštitnom folijom.

 

Ova folija na primer štiti stakla od mogućih oštećenja, odnosno ogrebotina prilikom dostave. Kada je u pitanju montaža PVC stolarije, onda bi najbolje bilo da se obratite nekom ko je stručan za te stvari, jer se ovde vrlo mora voditi računa da neki od materijala za montažu ne ošteti prozore.

 

pvc prozori

 

Kada se prozori namontiraju, onda je potrebno skinuti zaštitnu foliju. Nemojte je držati na prozoru u nadi da će vam ona produžiti rok trajanja i dodatno zaštiti prozor. To nije njena namena. Šta više, ukoliko je ne otklonite odmah, njeno kasnije otklanjanje može ostaviti vidljive posledice. Ovaj prvi korak takođe spada u održavanje PVC stolarije, jer je na neki način prevencija.

 

Zaštitite prozore u slučaju vremenskih nepogoda

 

Ovo je takođe jedan od oblika prevencije u cilju zaštite vaše PVC stolarije, u ovom slučaju prozora. Naime, usled vremenskih nepogoda, poput kiše, grada, snega, može doći do prljanja vašeg stakla, a u nekim slučajevima i do oštećenja. Zato bi najbolje bilo da spustite roletne i na taj način pokušate da sprečite štetu, koja može da nastane.

 

Koristiti blaga sredstva za čišćenje

 

Uvek imajte u vidu da vam za čišćenje PVC stolarije neće biti potrebna jaka hemijska sredstva. Prilikom čišćenja koristite srednje toplu vodu, čiste krpe, prilagođene staklu. Postoji i mogućnost da sami napravite sredstvo za čišćenje. Biće vam potreban amonijak, sirće i voda. Sa ovom tečnošću lako ćete očistiti vaše prozore.

 

Naravno, sa blagim sredstvima čistite i okvire. Nikako nemojte koristiti oštre predmete, koji mogu oštetiti bilo koji deo vaše PVC stolarije.

 

Održavajte mehanizam pvc stolarije

 

PVC stolarija ima svoj mehanizam na koji takođe treba da obratite pažnju. Kao što ćete perfektan izgled prozora održavati čišćenjem, tako ćete mehanizam održavati podmazivanjem. Preporučuje se da se bar jednom godišnje podmažete mehanizme vaše PVC stolarije. Na taj način bićete sigurni da neće doći do kvara ili bilo kakvog otežanog funkcionisanja.

 

Godišnji servis se preporučuje

 

Možda bi jednom godišnje bilo poželjno da pozovete eksperta koji bi vam proverio da li vaši PVC prozori dobro funkcionišu. Ovde se najpre misli na najvažniju funkciju prozora, odnosno da li još uvek dobro dihtuju. To znači da bi vam najviše koristilo ako biste servis, odnosno proveru uradili pre početka zime.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv