Kako se sve PVC stolarija kombinuje sa enterijerom

25.05.2016  |  Komentari: 0

Iako na prvi pogled možda ne deluje tako, PVC stolarija je ona vrsta stolarija koja se veoma lako može uklopiti u baš svaki enterijer. Naime, sada je moguće birati i boju ove stolarije, te se umesto klasične bele odlučiti za neku drugu nijansu.

 

Folije koje se aplikuju na PVC stolariju kako bi promenile njenu boju pre svega su podjednako otporne na spoljašnje uticaje kao i sama stolarija, te nema bojazni da će biti potrebne popravke ili da će promena boje uticati na samu izolaciju.

 

Dalje, i folije su podjednako trajne kao i PVC stolarija sama, a dolaze u svim mogućim tonovima: od boja drveta do onih mat i tamnih.

 

pvc stolarijaPVC stolarija i izbor boje prema nameni prostora

 

Kada se budete rešavali za boju koju će u određenom prostoru imati PVC stolarija, najpre morate razmišljati o nameni tog enterijera i ciljevima koje želite da postignete.

 

Tako se za poslovne enterijere najpre preporučuje bela PVC stolarija, kao neupadljiv element koji se najbolje kombinuje sa kancelarijskim nameštajem. Sa druge strane, bela je ujedno i najčešća boja moderno sređenih firmi, te je ovo dodatni razlog zbog kog se savetuje izbor bele boje stolarije za poslovni prostor.

 

Nasuprot tome, i očekivano, PVC stolarija u boji drveta odličlan je izbor za sve kuće i stanove. Sada uz PVC stolariju koja zaista verno imitira drvenu stolariju, a postiže bolju izolaciju, možete značajno utopliti svoj prostor u svakom smislu, i doslovno i vizuelno. Samim izborom ove boje lako će i PVC stolarija biti uklopljena uz drveni nameštaj, te neće biti spojeva različitih materijala u enterijeru, dok će se, istovremeno, i tonovi drveta složiti.

 

Kako uklapati PVC stolariju sa bojom zidova

 

Pomenuto uklapanje PVC stolarije sa nameštajem trebalo bi da se nastavi kombinovanjem sa bojom zidova.

 

Uz minimalističke prosotre i klasične bele zidove savršeno se može složiti klasična bela PVC stolarija, koja se predlaže i za enterijere podvučene nekom od jarkih boja. Istovremeno se uz sve popularniju bež boju zidova (dakle, nikako čisto belu) odlično slažu svetlije nijanse drveta, posebno ukoliko je takav i nameštaj u stanu. Ako ipak težite kontrastima, okrenite se tamnijoj boji drveta uz bež zidove, ali nikako crnoj.

 

Ukoliko volite pastelne boje zidova, bela PVC stolarija je ponovo preporuka, ali ukoliko težite tamnijim i zagasitijim nijansama na makar jednom zidu, za Vas će odlično rešenje biti PVC stolarija u mat i dubljim nijansama drveta.

 

Zavese i ostali detalji

 

Na samom kraju PVC stolarija mora se, naravno, kombinovati i sa zavesama i ostalim detaljima prozora. Samim tim, i ovde je važan izbor njene boje.

 

Kalsična bela PVC stolarija biće odlična podloga, odnosno okvir, za sve rolo zavese u nešto upadljivijim nijansama, kao i sve boje venecijanera u poslovnim prostorima. Kako je bela PVC stolarija donekle i glavna asocijacija na moderne prostore, samim tim ona zahteva i ove, modernije verzije zavesa.

 

Boja drveta, opet, zahteva nešto klasičniji izbor, te se ona savršeno može uklapati uz tekstilne zavese, bez obzira na njihovu veličinu, koje će, baš kao i ova PVC stolarija, dodatno utopliti prostor i pružiti ugođaj pravog doma.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv