Adaptacija skole i obdanista “Djura Jaksic” - Curug

14.12.2015  |  Komentari: 0

Osnovna skola Djura Jaksic nalazi se u mestu Curug, opstina Zabalj. Osnovan je 1955 godine, a dobila naziv po srpskom slikaru, pesniku i pripovedacu Djuri Jaksicu. Nastavu pohadja 850 ucenika u dve smene.


Adaptacija i renoviranje skole pocela je u oktobru 2015 godine u krajem novembra zavrsena.


Renoviranje i obnova skole Djura Jaksic u Curugu ce doprineti deci i bolje obrazovanje. Skola ce pruziti deci mnogo bolja i prakticnija znanja i zato je potrebno raditi na stvaranju svih potrebnih uslova za skolovanje dece. Pored skole pocela je I adaptacija obdanista u Curugu.
pvc prozori
Zamenom PVC solarije deca su dobila tople i prijatne ucionice i samim tim deca ce steci sigurnost. Takodje poznato je da zamenom stolarije prostorije osim toplotne izolacije dobijaju i dobru zvucnu izolaciju kako bi se nesmetano odvijajo rad u ucionici. Nove renovirane ucionice ce im pruziti i doprineti nova dostignuca u daljem skolovanju.


Vlada Japana je u protekliv 12 godina izdvojila veliku pomoc Srbiji u skoro svim opstinama. Ta pomoc nije mala i u mnogome je pomogla da se podigne kvalitet zivota u Srbiji. Srpski narod je zahvalan narodu Japana na nesebicnoj pomoci, a posebno ambasadoru Tosio Cunozaki koji uspeva da obezbedi srestva za pomoc.


U malom mestu Curug opstina Zabalj Japanska vlada je vec ulozila znacajna srestva za obnovu doma za dusevno obolela lica i tako pomogla da se ovoj kategoriji naseg stanovnistva obezbedi pristojan zivot i lecenje. Narod Japana i vlada je takodje uocila da je pomoc potrebna i najmladjim stanovnicima ove opstine tako da je obezbedila srestva za renoviranje O.S. Djura Jaksic kao i obdanista.
pvc stolarija
U sklopu renoviranja bilo je predvidjena i zamena stolarije. Prozori na objektu su predvidjeni da se rade od PVC profila sa toplotnom provodljivosti od 1.4 W/m2K. Ovaj koeficijent zadovoljavaju prozori izradjeni od TROCAL petokomornih profila dok je staklo niskoemisiono punjeno argonom.
pvc stolarija trocal

pvc prozori trocal

Zamena ulaznih vrata u objekte skole I obdanista je izvrsena stolarijom od aluminijumskih profila bez termo mosta . Zbog salnog otvaranja nije se vodilo racuna o termo izolaciji I postavljena su dupla vrata radi sprecavanja ulaska hladnog vazduha. Ulazni je posebni deo objekta koji se ne graje I nije uzet u obzir prilokom proacuna energetske efikasnosti.
pvc stolarija - pvc vrata
Format alde.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv