Adaptacija stana, prvi korak posle njegove kupovine

22.11.2016  |  Komentari: 0

Dugo priželjkivani i planirani stan je napokon u vašem vlasništvu. Sreća, ushićenost i radost do neba i nazad. Davno osmišljeni izgled novog doma napokon vam se čini sve bližim, snovi su sve bliži ostvarenju, ali uvek postoji ono ali...

adaptacija stana

Tek sa potpisanim kupoprodajnim ugovorom o vlasništvu, postajete svesni da nažalost dolaze mnoge druge prepreke do ostvarenja vašeg savršenog doma. Adaptacija stana je neizbežna i vi niste sigurni odakle da krenete. Upustite se u pažljivo planiranje, angažujte proverene stručnjake i sigurno će se sve kockice poklopiti.

 

Prvo grubi radovi

 

Najbolje i najpraktičnije bi bilo da sa opremanjem ili renoviranjem stana započnete sa grubim radovima. Poznata je krilatica da je samo tad na početku stan prazan, te je tad najpraktičnije obaviti takve poslove.

 

Pod grubim radovima se podrazumeva rušenje pojedinih zidova, gletovanje zidova, farbanje plafona, zidova, zamena kupatilskih i strujnih instalacija, menjanje laminata ili parketa, ukoliko nečim od navedenog niste zadovoljni.

 

Istovremeno treba odraditi posao oko stolarije, ukoliko oni nije nova. Moraćete da birate između drvene, aluminijumske i PVC stolarije, u skladu sa potrebama i budžetom. Birajte bažljivo i izaberite pravi tim, jer vam dobra stolarija štedi novac narednih 30 godina.

 

Nameštaj i fini radovi

 

Zatim bi trebalo da pređete na nameštaj.

 

Svakako ukoliko ste u mogućnosti da sebi priuštite novi nameštaj to bi bilo idealno, jer adaptacija stana bi vam omogućila da novi nameštaj prilagodite novom raspoloživom prostoru.

 

Niste sigurni odakle bi krenuli, a takođe niste sigurni koliko ćete to finansijski uspeti da ispratite.

 

Predlažemo vam da sve prethodno do najsitnijih detalja isplanirate i tek onda da se upustite u tu avanturu. Sigurni smo da želite da postignete izgled stana koji odaje vaš karakter, bilo da je u pitanju minimalistički, retro ili neki drugi stil.

 

Ukoliko imate vremena, poželjno bi bilo da obiđete što više prodavnica sa nameštajem, kupatilskim sanitarijama i kuhinjskim elementima, jer osim što ćete imati uvid u svu ponudu koja se nudi na tržištu, takođe ćete moći da uporedite cene i da pronađete stvari po što pristupačnijim cenama.

 

Uvek postoje na pojedinim mestima neka sniženja, mogućnosti plaćanja na rate ili druge pogodnosti koje bi vam dobro došle. Dakle, dobro isplanirana adaptacija stana bi trebala da vam pruži mogućnost da uskladite svoje želje i mogućnosti.

 

Za odabir nameštaja čak možete angažovati neku profesionalnu osobu koja će se pozabaviti vašim enterijerom i na stručan načim vam pomoći da što bolje i lepše iskoristite prostor. Bilo da samostalno opremate vaš stan ili uz pomoć stručnjaka, cilj je da vam adaptacija stana pruži ugodan i prijatan boravak u vašem domu.

 

Ako želite da zidove ofarbate možete se naći u dilemi koja boja je pravi izbor za vas i koja će boja odavati kakav utisak. Prvo treba da znate razlike između toplih i hladnih boja. Tople boje u koje spadaju crvena, žuta i narandžasta, odaju utisak topline i preporučljivo ih je koristiti na manjim površinama, dok ukoliko se opredelite za hladne boje treba da znate da one prostoriju čine većom, to su boje poput zelene, plave i ljubičaste.

 

Sigurni smo da ćete po završetku farbanja biti iznenađeni koliko sama boja može da izmeni izgled prostorije, jer crvena boja deluje snažno, popravlja raspoloženje, žuta čini prostoriju dodatno svetlom i radosnom i tako dalje. Posle toga ostaje da rasporedite nameštaj onako kako vi želite i da se konačno opustite i prepustite uživanju u novom domu.

 

Za kraj vam ostaju detalji, kao što su zavese i prekrivači, ali upravo će ti detalji dati konačan šmek.

 

Adaptacija stana bi trebalo da vam pričini veliko zadovoljstvo ukoliko svemu tome pristupite sa puno pažnje, strpljenja i ljubavi.

 

Pratite nas na fejsbuku za još korisnih saveta.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv