Dekoracija prostorija uz pomoć zavesa

29.03.2016  |  Komentari: 0

Jedan od najjednostavnijih načina da unesete promenu u svoj dom je da promenite ili ukrasite Vaše zavese, odnosno da ubacite prave zavese na prozore. To i nije toliko zahtevan zadatak ukoliko znate šta želite i koji tip zavesa odgovara Vašoj prostoriji. Svaki nov detalj odmah ističe nešto, a ako je boja i stil zavese nešto Vaše i originalno – to može da istakne i Vašu ličnost.

zavese
Šta treba naglasiti u sobama


Ako nešto želite da naglasite u svojoj sobi – morate da odaberete i odgovarajuću boju. Kao i kod zidova i nameštaja, zavese i njihova boja, dužina i ukrasi na njoj su od velikog značaja. Nemojte koristiti previše boja, kombinacija manje boja je uvek idealnija i ostavlja se jači utisak. Boja zavesa uvek mora da ide uz boju nameštaja, to je neko zlatno pravilo koga se uvek treba pridržavati. Makar o kojoj sobi da se radi, da li je to spavaća, dnevna ili dečija.


Dizajn i ukrašavanje zavesa


Ukoliko želite da u prvi plan stavite svoj nameštaj, zavese treba da budu neutralih i prirodnih boja, bez preteranih ukrasa, štaviše, preporučeno je da ne ukrašavate zavese u takvim prostorijama. Siva, plava i bela boja su tu idealne. Pre nego što se odlučite da definitivno uzmete zavese u nekoj od navedenih boja, proverite kako izgledaju boje zavesa na prirodnom svetlu, to će Vam mnogo olakšati zadatak. Ukrašavanje zavesa jeste dozvoljeno, ali uvek treba imati mere i nikako se ne sme preterivati. Najčešći ukrasi su geomterijskog oblika, ili cvetovi. Tu su i popularne vertikalne i horizontalne linije, koje pojačavaju utisak dubine prostora. Sve to gledajte da bude u skladu sa nameštajem, samim podom, ali i za zidovima. Ne sme sve da bude u različitim bojama, jer onda to počinje da liči na cirkus, a to sigurno ne želite. Možete da birate kombinacije nekih kontrastnih boja, ali i tu treba voditi računa, jer nije svuda kontrast ono što je potrebno. Većinom su neutralne boje pobednice kada su zavese u pitanju, ali to ne mora uvek da bude slučaj.


Zavese se se pretežno dele i na one koje propuštaju više, i one koje propuštaju manje svetlosti. Tako da i tu možete praviti razne kombinacije i dizanirati tako kako je Vama potrebno. Korisitite cvetne motive, oni daju modernu i elegantnu notu. Ukoliko nema dovoljno svetlosti u Vašoj sobi, ili ste jednostavno zaklonjeni drugom zgradom, boja zavesa najčešće treba da bude bele boje i ona je prozirna, tj. svetlost mnogo lakše i mnogo više može da prodire u prostoriju. Tako u spavaćim sobama možete praviti svetlo – tamne kontraste i obrnuto, u dečijim sobama možete korisiti zavese u bojama koje su razigranije, odnosno šarene, a kod prostorija koje su namenjena za posao opet nemojte kombinovati zavese u više od dve boje.


Sve ovo Vam daju slobodu i nemojte da se libite da ponekad i testirate boje. Desiće nekada da Vam se ne dopadne. To ćete lako rešiti, uzećete druge boje. Morate da nađete idealnu kombinaciju zavesa za Vaš dom, jer su one i te kako od velikog značaja za sam enterijer.

 

Format alde u svojoj ponudi ima veliki izbor različitih tipova zavesa

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv