Zavese za svaki stil enterijera

15.08.2016  |  Komentari: 0

Onaj element prostora koji se uglavnom uklapa uz ostale detalje onda kada su svi već izabrani, zavese se moraju u potpunosti složiti sa odabranim stilom.

 

Iako dizajneri u novoj sezoni praktikuju pravilo da nema pravila, isto ne važi i kada su zavese u pitanju. One nikako ne smeju biti u stilskom kontrastu sa ostatkom prostora, već se moraju uklopiti u isti i formom, bojom i stilom.

 

Rolo zavese za minimalističke prostore

rolo zavese

Minimalistički stil, kome ćemo ovom prilikom pridružiti i industrijski, zapravo teže što otvorenijem i (makar vizuelno) većem prostoru. Upravo će takav cilj ispoštovati rolo zavese, koje ujedno mogu biti detalj prostora, ukras prozora i roletne, te uz njih zaista dobijate i praktičnost uz estetiku.

 

Kako se u oba stila uglavnom koriste kontrasti crne i bele boje ili siva kao dominantni ton, to se akcenti u jarkim bojama koriste za dodavanje dinamike prostoru. Tako se i rolo zavese mogu birati upravo u tim nijansama – recimo, jarko žutoj ili crvenoj – kao jednobojne varijante, ili pak u svim nijansama sive ili kombinacijama crne i bele, kako bi se osvežio prostor.

 

Najbolje zavese za enterijere koje odlikuju kontrasti

 

Pored minimalističkih, crno-bele kombinacije odlikuju i klasične moderne enterijere, te se u skladu sa njima biraju i zavese za ovakve prostore. Ovde se, pored rolo, dozvoljavaju i klasične tekstilne zavese, čiji je jedan od glavnih imperativa u modernim stilovima da dosežu do zemlje.

 

Tako možete birati klasične bele zavese, sa ili bez crne nad-zavese u željenoj veličini, a ako Vam je potrebno i da zatamnite prostoriju, onda i crne zavese do poda dolaze u obzir. Apstraktni dezeni u obe boje se podrazumevaju, ali ovde zavese ne izlaze iz navedene kombinacije – eventualno im se dodaju zlatne alke i to je sve.

 

Za njima slede klasični braon-bež enterijeri čije zavese mogu biti jednobojne bež ili puderasto roze, ali ako Vam je potrebno da malo utoplite i „razbijete“ prostor onda su naš glavni predlog rolo zavese u klasičnoj crvenoj boji, koje će doneti dinamiku enterijeru. Pored njih, i zavese u braon-bež dezenima biće veoma dobro rešenje.

 

Zavese kao retro detalj

 

Pod uslovom da je Vaše enterijer više vintidž a manje moderan, odaberite stil u kom ćete se kretati i podvucite ga uz zavese. Ako idete ka retro detaljima, onda su za Vas najbolji izbor zavese u pačvorki varijantama, i to u veličini koja doseže do donje ivice prozorske daske – nikako duže.

 

Pored njih, zavese mogu biti i do poda, ali možete birati retro dezene, poput ptica ili ruža, dok će za prostorije u zatvorenijim bojama zavese sa etno motivima biti sjajno osveženje.

 

Zavese za skandinavski stil

 

Na samom kraju, kako je skandinavski stil počeo da osvaja i naše prostore, red je da pomenemo i zavese koje se u isti najbolje uklapaju.

 

To bi, pre svih, bile klasične tekstilne bele zavese, koje se najbolje uklapaju uz nameštaj u istoj boji koji ovaj stil zahteva. Njima se mogu dodati svetle ili marinsko plave nad-zavese, ovoga puta u uklapanju sa bojom zidova.
Kako skandinavski stil podrazumeva akcente u bojama sunca, onda u obzir dolaze i zavese u crvenoj, žutoj ili narandžastoj boji, dok šare i dezeni u okviru ovog stila ostaju u drugom planu.

 

Proverite koji stil uređenja enterijera odgovara vašem karakteru ovde >>

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv