Japanski zid zavese – moderno rešenje za novi enterijer

10.07.2015  |  Komentari: 0

Verujemo da ne biste mogli ni da pomislite da bi zavese bile u stanju da u potpunosti promene određeni enterijer, ali verujte nam kada kažemo da je upravo to slučaj sa japanskim ili zavesama nazvanim japanski zid. Japanske zavese montiraju se na šipke iznad prozora i sastoje se od širokih traka koje padaju do poda. Ove zavese idealno su rešenje za sve poslovne prostore sa mnoštvom zastakljenih kancelarija, jer se sada sa njima dobijaju izolovane prostorije. Isto važi i za sobe u stanu koje razdvajaju pregrade ili staklena vrata – japanske zavese sada možete postaviti kao interesantan detalj koji će sprečiti i dopiranje pogleda.

 

Lako se održavaju

 

Jedna od prednosti koje omgućavaju zavese japanski zid jeste i njihovo lako održavanje. Sada nećete morati da trošite vreme i novac na čišćenje, pranje i sušenje, kao što je to slučaj kada su po sredi obične platnene zavese ili venecijaneri. Japanske zavese lako se održavaju brisanjem krpom za prašinu, te se njihovo čišćenje funkcionalno uklapa u redovno sređivanje kuće. Nečistoće možete odstraniti i usisivačem ili pajalicom.

japanski zid zavese
Veoma su funkcionalne


Japanske zavese izrazito su praktičan tip zavesa, jer imaju mogućnost pomeranja, kako na jednu tako i na obe strane, te velike panele možete prema potrebi sklanjati i vraćati. Ove zavese imaju jednostavan manuelni mehanizam upravljanja, te rukovanje ne predstavlja nikakav problem. Izuzetno pogodne, zavese japanski zid zavese rade se u dimenzijama koje su Vama potrebne, te se lako prilagođavaju svim prozorima, vratima ili staklenim pregradama. Sada možete razmotriti odvajanje dela dnevne sobe za pretvaranje u radni kutak, koji može biti odvojen staklenom pregradom na koju će biti postavljene ove zavese.


Estetski pogodne zavese za svaki prostor


Zbog velikog izbora boja i dezena, japanske zavese lako se uklapaju u svaki prostor. One su izrazito pogodne za restorane i kafiće, kao i prodavnice, čiji izlozi i veliki stakleni prozori dobijaju šik i elegantan ukras. Japanske zavese u ovim objektima mogu prema potrebi štititi od pogleda ili biti razmaknute onda kada je svetlost potrebna. Izrađene u krem, belim ili svetlim, nežnim nijansama roze boje, ove zavese su i odlično rešenje za sve poslovne prostore u kojima su svetlost, funkcionalnost i prefinjen enterijer na prvom mestu, te se odlično uklapaju kako u stroge linije ambijenta firmi tako i u ona radna mesta koja teže i nešto opuštenijim pristupu poslu. Kako je njihova namena prekrivanje većih staklenih površina, japanski zid zavese se podjednako dobro uklapaju i u kuće i staklene bašte, odnosno sobe sa velikim prozorima. I dok one u svetlijim bojama u poslovnim prostorima pre svega ističu strogost njihovih panela te se odlično uklapaju u radni enterijer, dotle japanske zavese namenjene enterijeru kuće ili stana mogu biti u živim, jarkim bojama. Zavese sa ovakvim šarama uvek umnogome menjaju celokupan prostor, dajući mu toplinu pravog doma. Za one koji vole ovakav ugođaj, najbolje su japanske zavese čiji paneli mogu biti u različitim bojama, jednobojne strukture i bez dodatih šara. Tako možete kombinovati sivu i ljubičastu ili bordo boju kao izrazito moderne kombinacije, dok će same japanske zavese umnogome promeniti Vaše enterijer.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv