Kako da prozori i PVC stolarija postanu upečatljiv detalj enterijera

23.09.2015  |  Komentari: 0

Prilikom dekoracije enterijera, ono o čemu svakako najmanje brinemo jeste PVC stolarija, prozori i zavese. To uvek dolazi na kraju, prilagođava se ostalim elementima, te se nekako i najmanje vremena potroši oko detalja u vezi sa prozorima. Ono po čemu je poznata PVC stolarija, a što je svakome najbitnije, jeste njena velika učinkovitost u izolaciji – vremenske prilike i buka ni na koji način neće dopreti do našeg doma ili poslovnog prostora, i to nam je sasvim dovoljno. Međutim, PVC stolarija i prozori i te kako mogu promeniti izgled čitave prostorije, ukoliko se na vreme rešimo za njihovo dekorisanje.


PVC stolarija u različitim bojama


Pored standardne bele, PVC stolarija je dostupna i u drugim bojama, odnosno u drugim tonovima i teksturi drveta. U tom slučaju, ova vrsta stolarije se obavija različitim folijama, koje su takođe otporne na kišu, sneg i temperaturne promene uopšte, te PVC stolarija može biti birana i u skladu sa nameštajem ili drugim elementima prostora. Primera radi, PVC stolarija u boji tamnijeg drveta može umnogome osvežiti prostor i uklopiti se kako u boje enterijera, tako i uz nameštaj ili boju zidova na terasi. Isto važi i kada je PVC stolarija u svetlijim bojama drveta u pitanju, jer ona može vizuelno proširiti prostorije manje kvadrature. Ukoliko se ostane dosledan i izabere PVC stolarija u klasičnoj beloj boji, treba voditi računa o tome da se ona bolje uklapa u moderne prostore ili one minimalističkog stila i oštrih linija, nego u nešto toplije ambijente ili one sređene u retro trendu. Važno je da u svakom slučaju postoji izbor, te da PVC stolarija može pružiti i estetiku pored funkcionalnosti.

pvc prozori


Izbor zavesa


Već same zavese mogu umnogome promeniti izgled svake prostorije, ali je važno uklopiti ih kako uz ostale elemente enterijera, tako i uz stolariju. Klasična bela PVC stolarija dobro se slaže uz jednobojne rolo zavese i crno-bele moderne ambijente, a ukoliko zavese budu u crvenom ili narandžastom tonu možete dobiti upečatljive prozore u jednom strogom i klasičnom prostoru. Lepršave zavese od čipke i platna kao stvorene su za enterijere u retro stilu, koji odišu romantičnošću, a uz njih se dobro uklapa PVC stolarija u teksturi svetlijeg – ili gotovo belog – drveta, koja će upotpuniti čitav duh određene prostorije. U prostorijama poput odvojene trpezarije, u kojima nema mnogo nameštaja, zavese ponekad mogu biti jedini dekorativni detalj, te valja potruditi se oko njihovog izbora. Žute ili šarene rolo zavese koje uokviruje PVC stolarija u tamnijoj boji tako mogu postati veoma upečatljiv detalj koji će izmeniti izgled cele prostorije.


Cveće na prozorskoj dasci


I prozorska daska (ona unutrašnja) često predstavlja neiskorišćen prostor u kući ili poslovnom prostoru, a može postati podloga za mnoge detalje. Cveće u saksijama je najčešći izbor za njenu dekoraciju, ono deluje veselo i unosi dinamiku u svaku prostoriju, jedino što boju saksija treba pažljivo birati. Glavno pravilo važi da one budu u istoj ili sličnoj nijansi u kojoj je i PVC stolarija, mada i kontrasti mogu poslužiti kao zanimljivo rešenje, na primer: bela PVC stolarija i crne saksije, velike i male. Ukoliko želite da dodate neki upečatljiv detalj, u okviru malopređašnjeg primera dodajte jednu žutu ili narandžastu saksiju, koja će osvežiti boju PVC stolarije i složiti se uz boju zavesa.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv