Kako da PVC stolarija zablista u Vašem domu

04.03.2016  |  Komentari: 0

Ako se pitate kako je uopšte moguće da PVC stolarija, u svojoj klasičnoj beloj boji koja deluje potpuno jednostavno i svedeno, zapravo može zablistati u Vašem domu, onda sigurno ne znate za mogućnost koju ima PVC stolarija: kako su folije kojima se ona oblaže sve popularnije, a dolaze nam u različitim bojama i teksturi drveta, to je ujedno veoma lako da PVC stolarija bude prilagođena svakom enterijeru. Upravo zato, PVC stolarija može i zablistati ako se kombinuje sa određenim detaljima, te Vaši prozori mogu postati i više od toga – pravi ukrasi prostora, koji sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

pvc prozor

PVC stolarija prilagođena enterijeru

 

Kada PVC stolarija treba da bude prilagođena enterijeru, veoma je važno najpre odrediti svoj primaran cilj. Ako težite tome da okviri prozora i balkonskih vrata budu što manje upečatljivi i tek pozadina za ostatak dekora, onda je za Vas najbolji izbor klasična bela PVC stolarija koja se veoma lako uklapa i slaže sa svim bojama zidova i nameštaja.

dekorativne folije za pvc profile
Međutim, ako ste okrenuti stvaranju toplog enterijera, onda će za Vas biti lako da odaberete kakvu teksturu drveta i koju boju će poneti Vaša PVC stolarija. Istu možete uklopiti kako sa bojom i vrstom već postojećeg nameštaja u prostoru, tako i sa bojom zidova ili nekim akcentima kojima ste rešili da enterijeru dodate dinamiku. Za šta god da se odlučite, planirajte unapred i sledeći korak, jer se Vaša PVC stolarija mora dobro složiti i sa planiranim zavesama i ostalim detaljima prozora i onim elementima koji će upotpunuti okolni prostor.


Boje uz koje se slaže bela PVC stolarija


Pošto je klasična bela PVC stolarija veoma zahvalna za kombinovanje, ona se veoma dobro slaže sa svim vrstama zavesa, te je tako maltene svejedno da li ćete se odlučiti za rolo zavese ili one od platna, manje ili veće, venecijanere ili neki drug vid pokrivanja prostora. Ipak, dobro je znati da dizajneri mahom predlažu da odustanete od venecijanera, koji dodaju strog izgled prozorima, te da se bela PVC stolarija najbolje uklapa sa vedrim, jarkim bojama.


Tako se PVC stolarija u svom klasičnom izdanju najbolje slaže sa rolo zavesama u narandžastoj, jarkoj crvenoj, žutoj ili pak drečavo zelenoj boji, kažu dizajneri enterijera, upravo zato što ovakvi kontrasti dodaju prostoru notu modernosti i savremenosti. Naravno, bela PVC stolarija odlična je i u kombinaciji sa belim ili crnim zavesama, ukoliko težite minimalizmu i ovom klasičnom kontrastu.


Tekstura drveta uz ostale detalje


PVC stolarija uraznim bojama i teksturama drveta se, sa druge strane, mnogo bolje uklapa uz nešto zagasitije boje, ali samo pod uslovom da su zidovi svetlih tonova i da u prostoriji ima dovoljno svetlosti. U suprotnom, najbolje će biti da se PVC stolarija u boji drveta složi sa klasičnim bež zavesama od platna ili pak venecijanerima, koji će ovde imati sasvim drugačiju estetsku ulogu jer upravo ova PVC stolarija imitira drvo koje već dovoljno dodaje toplinu enterijeru.


Kao glavni predlog, dizajneri izdvajaju mogućnost da PVC stolarija u teksturi drveta bude što tamnija, kombinovana uz svetle zidove i svetle boje zavesa, najbolje jednobojnih, kako bi se uz njih složila i tekstura drveta koju poput šara ima ovakva PVC stolarija.

 

Koš mnogo korisnih saveta o PVC stolariji možete potražiti ovde.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv