Kako do kvalitetne PVC stolarije?

01.11.2017  |  Komentari: 0

Kada planirate da kupujete PVC stolariju, postoji nekoliko bitnih faktora koje treba pažljivo uzeti u razmatranje, pre nego li donesete odluku. Ono što svakome prvo zapada za oko je estetski momenat - uklapaju li se ulazna vrata koja razmatrate sa vašom idejom kako treba da izgleda predvorje kuće ili stana?

 

Međutim, za konačan izgled i vizuelni utisak često su bitnije neke druge stvari - koliko će prozori dobro izgledati i funkcionisati kada se postave, zavisiće najviše od toga jesu li dobro uzete mere i oni fiksirani i zapečaćeni kako treba. Da biste kupili PVC stolariju kakvu želite, morate da znate kako se ona proizvodi. Kvalitetne šarke, sigurnosne brave, ojačan materijal tamo gde je to potrebno, pravi šrafovi na pravom mestu i precizne mere, su ključni faktori na putu do idealne stolarije.

 

Danas postoji preko 200 proizvođača PVC-a samo u Indiji, i bez obzira što znamo na šta otprilike obratiti pažnju, pitanje od milion dolara ostaje koja je PVC stolarija idealna za vaše potrebe, ili prosto, koja je bolja od koje.

 

Pred vama je stoga kratak vodič za kupovinu PVC stolarije. Na koje faktore i aspekte treba obratiti pažnju pri kupovini.

 

Faktor čvrstine

 

PVC je lagan materijal, i zbog toga je rad sa njim praktičan i jednostavan. S druge strane, za bezbednost vašeg doma potrebno je da sa izvođačima radova na vašem novom stanu/kući, ili prodavcem ako ste sam svoj majstor, popričate o tome kako da ga očvrsnete. Preporuka je da se koristi galvanizovani čelik. Standardna debljina PVC profila je između 2.3 i 3 milimetra, a debljina čeličnog pojačanja varira između jednog i tri milimetra. Snažna PVC stolarija otpornija je na protok vremena i stvaranje pukotina, nego što je slučaj sa običnom.

 

pvc stolarija

 

Energetska efikasnost nam je svima bitna stavka. Niko ne voli da mu kroz nove prozore duva ili ulazi hladan vazduh. PVC stolarija slab je provodnik toplote. Što je plus. Već smo pominjali tačne mere kao nešto što utiče na estetski utisak, i svakodnevnu upotrebu. Međutim, uvek je moguće da se pojave rupice između PVC stolarije i zida, i za takve situacije i kompletno pečaćenje, neophodno je u pomoć pozvati silikon.

 

Zvučna izolacija

 

Za one koji žive u bučnom kraju, imaju kafić u zgradi ili jednostavno žele svoj mir, preporuka je da koriste dvostruka ili trostruka stakla na prozorima, i dobro ih zapečate i popune silikonom ili gumom. Inače staklo u prozorima može biti jednostruko, dvostruko ili trostruko. Što se tiče vrsta stakla, razlikujemo obično normalno ravno staklo, čvrsto staklo i laminirano čvrsto staklo, koje se dobija u peći za laminiranje, spajanjem dva ili više slojeva stakla.

 

Zbog svoje strukture, laminirano staklo se uglavnom koristi za podove i izloge, ali može biti i sjajan dodatak vašoj PVC stolariji. Debljina običnog stakla iznosi šest milimetara, dvostrukog 6-16-6 (staklo 6 milimetara, 16 milimetara inertnog gasa, 6 milimetara stakla), dok je trostruko staklo dobijeno.kombinovanjem stakla i inertnog gasa u odnosu 4 prema 12 milimetara.

 

Stabilnost boje

 

Vremenom, pogotovo ukoliko se delovi vaše PVC stolarije nalaze na sunčanoj strani, tokom vremena gube svoju lepu belu boju. Kako biste bili sigurni da do toga neće doći, birajte onaj PVC koji u sebi ima 2.5% titanijum-dioksida.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv