Kako estetski uklopiti PVC stolariju u enterijer

08.09.2015  |  Komentari: 0

pvc profili sa folijom

Mnogi i dalje razmišljaju da li je PVC stolarija zaista pravi izbor za kuću, stan ili poslovni prostor. Svima je poznata njena visoka učinkovitost kada je u pitanju izolacija, jer ona zaista onemogućava uticaj vremenskih prilika i buke na unutrašnji prostor. Samim tim, PVC stolarija je umnogome štedljiv izbor, jer snižava račune za struju i grejanje i ne zahteva specijalno održavanje poput drvene stolarije. Ipak, mnogi i dalje ostaju neodlučni, jer smatraju da se PVC stolarija neće estetski uklopiti u njihov enterijer, te da će odskakati od ostatka nameštaja. Srećom, i tu postoji rešenje.

 

PVC stolarija u različitim bojama

 

PVC stolarija Vam sada, osim neizmerne funkcionalnosti, može pružiti i estetski ugođaj u domu ili poslovnom prostoru. Kako postoje različite folije koje se na nju aplikuju, to veoma lako možete dekorisati ambijent po svom ukusu. Različite boje ili tekstura drveta dostupni su u vidu folija kojima se obavija PVC stolarija, te je sada veoma lako prilagoditi je baš svakom enterijeru. Ovi aplikatori u potpunosti su, takođe, otporni na sve vremenske prilike, kišu i sneg, te ni oni ne zahtevaju dodatno održavanje ili promenu u određenom periodu. Uz to, nema promene ni cene koju održava PVC stolarija, a koja je, kao što je već poznato, mnogo niža u odnosu na ostale izbore stolarija koje su u ponudi.

PVC stolarija dekorativne folije


Podudaranje nijansi


Kako sada PVC stolarija može biti postavljena ne samo u standardnoj beloj boji, to se boje i teksture drveta koje se predstavljaju kao opcije mogu uklapati sa bojama nameštaja ili dominantnim bojama u celokupnom prostoru. Primera radi, ukoliko ipak ostanete pri klasničnoj beloj boji, PVC stolarija će se u tom slučaju najbolje slagati uz beli nameštaj ili bele ili svetlije bež zidove. Tamnije teksture drveta mogu se takođe uklapati uz nameštaj iste boje, što važi i za svetlije nijanse. PVC stolarija u svetlijim tonovima nekada se teško slaže sa nedefinisanom bojom nameštaja, te je tada bolje odlučiti se za stvaranje kontrasta, koji iznenađujuće mogu doprineti celokupnoj dinamici ambijenta, pogotovo onda kada ga odlikuju moderne, stroge forme, minimalizam ili oštre linije.


Različiti kontrasti


Kontrast se može postići i ukoliko je PVC stolarija u klasičnoj beloj boji, što pogotovo važi za sve modernije i sve zastupljenije crno-bele kontraste enterijera. Ako se odlučujete za nežnije nijanse, poput svetlo bež zidova i svetlijih boja nameštaja, umesto svetle teksture drveta koja će u vidu folije biti aplikovana na stolariju, interesantnu suprotnost mogu pružiti tamnije boje. Uz vedre ili jarke boje zidova takođe se dobro uklapa PVC stolarija sa folijom u nijansi tamnijeg drveta, koja će uz to predstavljati i savršen okvir za rolo zavese ili venecijanere sa različitim šarama ili pak u upečatljivim nijansama. Pravilo kontrasta podrazumeva i da se možete igrati različitim tonovima, te uz svetliji nameštaj uklopiti tamnije boje stolarije. Jedino treba voditi računa da, u tom slučaju, PVC stolarija na neki način komunicira sa prostorom – ne samo po principu kontrasta – već da uz nju budu uklopljene i zavese ili predmeti koji će stajati u neposrednoj blizini, poput saksija za cveće ili podnih lampi. Svoje prozore i balkonska vrata ćete tako posmatrati na sasvim nov način, dok će PVC stolarija u određenoj boji omogućiti da i oni postanu ravnopravno važan element ambijenta.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv