Kako uklopiti PVC stolariju u enterijer?

18.12.2015  |  Komentari: 0

PVC stolarija polako postaje sve češći izbor stanovnika naše zemlje, bilo da je u pitanju renoviranje kuće ili stana ili pak izgradnja novih objekata. Razlozi za to prilično su razumljivi: počevši od izolacije koju u najvećoj meri može omogućiti PVC stolarija, preko uštede koju nemonovno donosi svima koji je ugrade, do lakog i jeftinog održavanja, lako se može shvatiti zašto je baš PVC stolarija u tolikoj meri preuzela primati nad ostalim vrstama stolarije. Izvesno je, svakako, da će još dugo ostati u samom vrhu, odnosno na prvom mestu traženosti, te o njenim specijalnim kvalitetima ne treba posebno raspravljati.
Ipak, ukoliko se još uvek ne odlučujete da PVC stolarija postane i Vaš izbor jer smatrate da ju je teško uklopiti u enterijer, dokazaćemo Vam da se varate.

 

PVC stolarija i različite vrste folije

pvc profili sa folijama

Tehnologija je poslednjih godina napredovala u svim sferama, pa tako i u izradi različitih vrsta folija koje se mogu aplikovati na svaku vrstu PVC stolarije. Tako se ne morate nužno odlučivati za belu boju koju PVC stolarija gotovo redovno ima u svojoj osnovnoj ponudi i koja se mahom slaže sa bojom zidova većine objekata, već se možete rešiti i da Vaša PVC stolarija bude u boji drveta, na primer.


Ove folije na taj način čine da i PVC stolarija uspešno imitira drvenu stolariju, dok istovremeno mnogo bolje izoluje i štiti enterijer, a ujedno je i jeftinija za održavanje. Sem toga, na ovaj način se PVC stolarija odlično može složiti sa baš svakim enterijerom, bojom fasade, unutrašnjih zidova i slično.


Folije takođe nisu podložne temperaturnim razlikama i vremenskim promenama, odnosno vlazi, kiši i snegu, te se bez bojazni možete rešiti za teksturu, odnosno boju koja Vama odgovara.

 

Sparivanje nijansi sa nameštajem

 

Jedan od predloga svakako jeste da se PVC stolarija bira u foliji koja je komplementarna sa bojom Vašeg nameštaja. To može biti tekstura tamnog drveta, crna ili braon, ili pak svetlije nijanse drveta, gotovo krem ili one u poslednjem tonu ka beloj nijansi na paleti boja.


Svakako, PVC stolarija može biti birana i na osnovu kontrasta, te se možete usuditi i da uz beli nameštaj izaberete tamnije boje stolarije i obrnuto. Uz to, nemojte prezati ni od bele boje, jer Vas može iznenaditi kako će se klasična bela PVC stolarija lako uklopiti sa baš svakom bojom zidova i, čak, nameštaja, jer je i poželjno da stolarija, odnosno okviri prozora, asociraju na čistoću. To se upravo belom bojom najlakše postiže.

 

PVC stolarija kao poseban element prostorije

 

Sve ove promene u svom domu, naravno, možete iskoristiti tako da PVC stolarija postane upečatljiv deo Vašeg enterijera. Za početak, na daske prozora možete dodati saksije sa cvećem.


Zatim, PVC stolarija u svakoj boji dobro će se složiti sa mini rolo zavesama, odnosno onim roletnama koje pokrivaju samo staklo prozora ili balkonskih vrata, kako bi Vaša nova PVC stolarija lakše došla do izražaja. Na taj način ćete jače istaći i kontrast, odnosno istovetnost boje stolarije sa bojom nameštaja.


Dobra vest je, dakle, da PVC stolarija pruža i mogućnosti poigravanja i uklapanja u enterijer, pored odlične izolacije i manjih troškova.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv