Odgovaramo: Zašto je PVC stolarija najbolji vid izolacije?

22.02.2016  |  Komentari: 0

Ako se pitate koji su to najjeftiniji načini da uložite u svoj dom, a koji će Vam se ujedno najviše i isplatiti, sigurni smo da ste čuli da PVC stolarija pruža najbolji mogući odgovor na ovakve zahteve. Međutim, kako nije sve u novcu, to ste verovatno i u takvoj situaciji da razmišljate i koji je to najzdraviji vid unosa novih elemenata u enterijer, koji će poboljšati zdravlje Vaših ukućana. I na ovaj zahtev odgovara PVC stolarija, upravo zato što je najbolje vrsta izolacije. Kako i zašto, otkrivamo Vam u daljem tekstu.

pvc stolarija i izolacija
PVC stolarija je otporna i dugotrajna


Pre svega, morate imati u vidu da je PVC stolarija mnogo dugotrajnija i otpornija nego obična drvena stolarija.
Kako se PVC stolarija pravi od recikliranih PVC materijala, koji se lako prilagođavaju svim dimenzijama i oblicima, to je sama njena struktura neuporedivo trajnija od bilo kog drugog materijala. Tako PVC stolarija ne zahteva redovno godišnje ili čak polugodišnje održavanje poput drvene stolarije. PVC stolarija se održava tako što se čisti vlažnom krpom, i ne zahteva redovne popravke, farbanje, šmirglanje i ostale sitnije i krupnije radove.


Dalje, PVC stolarija je od takve vrste materijala da na nju ne utiču temperaturne promene, ali ni vlaga ili padavine. Dok se farba počne ljuštiti sa drveta prilikom svake od ovih vremenskih nepogoda, dotle PVC stolarija ostaje netaknuta, te nije potrebno voditi posebno računa o njoj.


Takođe, imajte na umu i da PVC stolarija može trajati i preko pola veka, bez ikakvih popravki, što svakako nije slučaj ni sa jednom drugom vrstom stolarije.


PVC stolarija bolje dihtuje


Već ste sigurno čuli da je PVC stolarija najbolji izolator, a razlog tome krije se u samoj strukturi materijala od kog je rađena. Naime, PVC materijal odgovaran je za to da se PVC stolarija veoma lako prilagođava svim dimenzijama prozora, te samim tim i mnogo bolje dihtuje od drvene stolarije.


Kako se PVC stolarija proizvodi od recikliranog materijala, to je mnogo lakše izraditi je upravo po datim merilima, te i najmanji prostori između stolarije i zida mogu biti zatvoreni i onemogućiti hladnom ili toplom vazduhu da prodre unutra.
Isto važi i kada je u pitanju zaštita od vlage koju pruža PVC stolarija. Pored temperaturnih promena, i vlaga može biti jedan od najvećih neprijatelja enterijera, te je važno dobro se od nje zaštiti. Upravo u tome može najbolje pomoći PVC stolarija – zbog svoje dobre izolacije, ona sprečava prodor vlage u zidove, a samim tim i razvoj buđi ili drugih mikroorganizama veoma štetnih po zdravlje čoveka.


Manje novca za bolje rezultate


Na samom kraju, PVC stolarija znači i značajnu uštedu Vašeg novca, upravo zbog najboljih mogućnosti izolacije. Naime, sada nećete morati da izdvajate toliko novca za račune za struju i grejanje, već ćete moći da na istima uštedite. Tako će i PVC stolarija samu sebe isplatiti posle veoma kratkog vremena, te se zbog toga i savetuje od strane dizajnera enterijera kao jedna od najboljih investicija. Pri tom, nećete morati da izdvajate ni novac za njeno redovno održavanje, jer PVC stolarija ne zahteva više od brisanje vlažnom krpom. Tako da, ukoliko je izolacija Vaš primaran cilj, onda je PVC stolarija za Vas najbolje rešenje.

 

Ukoliko je i vama potrebna promena stolarije, budite slobodni da nas kontaktirate radi konsultacija i dodatnih informacija

 

Telefon: (011) 35 12 075
Email: format.alde@gmail.com

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv