Poseban akcenat enterijera: zavese u trendu

27.06.2016  |  Komentari: 0

Iako u većini slučajeva zavese dolaze tek na kraju uređenja prostora, one umnogome mogu promeniti izgled čitavog enterijera i samo jednim potezom ga učiniti modernijim, funkcionalnijim ili u skladu sa određenim stilom, već prema željama i potrebama.


Zato je važno da se, kada birate zavese, najpre usredsredite na njihovu namenu, a zatim na estetiku koji biste voleli da postignete. Nije svejedno da li ćete zavese birati za poslovni ili životni prostor, ali ako hoćete da ostanete u trendu, evo i saveta kako da to postignete.


Mi Vam predlažemo najmodernije boje i modele, a Vi razmislite kako ćete ovaj akcenat uklopiti u svoj prostor tako da on u potpunosti dobije samo njemu svojstven šarm.

 

Zavese za poslovne prostore

 

Kada su u pitanju zavese za poslovne prostore, od njih se najpre očekuje da budu funkcionalne i da ne skreću pažnju preterano na sebe. To posebno važi za veće i manje firme, koje se tim povodom najčešće odlučuju za venecijanere. Ako ostanete pri ovom klasičnom i standardnom izboru, odaberite makar jednu od modernih nijansi, kakva je svetla mat siva, bela ili bleda zelena, u mint tonu, kako biste ujedno osvežili čitav poslovni prostor.


Ako želite da istupite iz klasike, Vama se preporučuju rolo zavese koje su izuzetno popularne, ili pak rimske zavese ako želite da u enterijer unesete dinamiku. I jedne i druge posebno su zahvalne zato što su dostupne i u različitim šarama i bojama, koje nikako ne moraju biti prenapadne – poneki crveni detalj dobro će doći i pozitivno uticati kako na pokretljivost prostora, tako i energiju zaposlenih.


Raskoš za moderne domove


U moderno uređenim kućama i stanovima nameštaj se uglavnom svodi na belu ili bež boju, a njegov izbor i raspored teže minimalizmu u nekom od svojih vidova. Upravo zato dekorateri predlažu da sav raskoš i akcenat stavite na velike i deblje tekstilne zavese, koje ujedno mogu predstavljati i zaštitu od svetlosti.


One dolaze u sivoj ili beloj boji, i ukoliko to dimenzije prostorije dozvoljavaju sežu do poda – u suprtovnom, za manje prostore savetuju se zavese do prozorske daske. One su jednobojne i mogu se kačiti sa strana debljim raskošnim kanapima kojima se može dodati zlatna kopča za potpuni ugođaj.


Ako se odlučite da Vam zavese budu u beloj ili bež boji, onda obavezno birajte rolo zavese ili venecijanere u nekoj od tamnijih boja, kako biste bili u mogućnosti da zatamnite prostoriju.


Zavese za upečatljiv utisak u retro enterijerima


Ovom prilikom ne bi trebalo zapostaviti ni retro i industrijske enterijere, koji su sve češći izor i u domovima u našoj zemlji. U tim slučajevima savet je da se odlučite za rolo zavese u jednoj boji, sivoj, beloj ili crvenoj (u tamnijem, smirenijem tonu).
Zavese u ovim bojama lako se uklapaju u svaki enterijer, po potrebi ga umirujući ili dodajući mu polet, te će za uklapanje biti veoma jednostavne. Pritom, one dodatno proširuju prostor, što je posebno važno za manje prostorije, a istovremeno su detalj koji neće odvlačiti pažnju sa ostalih elemenata koji, zapravo, i čine čitav ovaj stil.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv