Prave prednosti PVC stolarije

31.08.2016  |  Komentari: 0

Niste baš potpuno sigurni i dvoumite se između PVC stolarije i drvene stolarije? U ovom tekstu ćete moći da saznate zašto je zapravo PVC stolarija bolja i sigurnija za Vas. Svako od nas kada nešto radi ili gradi želi da mu to traje poprilično dugo, jer niko ne želi da nakon par godina ponovo ulaže. To je jedna od prvih prednosti PVC stolarije nad drvenom – odnosno, dugovečnost. Delovaće interesantno ako se kaže da PVC materijal može da izdrži čak i preko 40 godina.

pvc stolarija

Zadržavanje toplote zimi, a tokom leta prijatan vaduh uz PVC stolariju

 

Kada se pomisli na PVC stolariju – pored dugotrajnosti tu je i sledeća značajna stavka – odlična izolacija. Bilo da se radi o zimskim danima, ali i o onim vrelim letnjim. Svako od nas zapravo želi da uštedi energiju tokom čitave godine, a pravi način za to je da se odlučite baš za PVC stolariju. A kada se već odlučite za nju, treba naglasiti i to da je PVC stolarija mnogo lepša i estetski upadljivija u oči od ostalih tipova. Dobro je poznato da je i prvi utisak veoma značajan, pa pored uštete energije treba voditi računa i o tome da nam dom bude lep.

 

PVC stolarija je jednostavna za održavanje

 

Sigurno ste bili u situaciji kada ste bili prinuđeni da svoju staru drvenu stolariju renovirate. Znate veoma dobro da to nije ni malo jednostavan zadatak. Dosta muke, dosta truda, a opet – rezultat ne mora uvek da bude idealan, štaviše, rezultat često bude feleričan. Iz tog razloga je PVC stolarija i ovaj put idealno rešenje za Vas. Veoma se lako održava. Površina PVC stolarije se prvo čisti od naslaga prašine, i to najobičnijom krpom. Nakon krpe se ista površina prelazi sa najtanjom šmirglom, a poslednji korak obuhvata prelazak ramova krpom koja je prethodno bila natopljena u aceton. Sledeći korak je kupovina farbe. Farba koju kupujete treba da bude specijalno namenjena farbanju PVC stolarije. Farbanje je isto veoma jednostavno – pređite PVC 2 ili 3 puta. Između prelaza, vodite računa da bude oko 30ak minuta.

 

Ostale prednosti

 

Pored navedenih prednosti mora još da se spomene da PVC stolarija ima visoku toleranciju na vlagu. Materijal pravljen od PVC-a je veoma lak, što Vam dodatno olakšava čitavo montiranje u Vaš dom. PVC stolarija je sve više zastupljenija u svetu, a tako i kod nas u Srbiji. Sve ćete više videti stanova i kuća koje imaju PVC prozore, a ne one starinske drvene. Dobro razmislite pre nego što odaberete idealan materijal, ali ako želite da izađete jeftinije – na duži put – onda Vam je svakako najbolje rešenje da odaberete PVC stolariju. Takođe, izolacija u starim zgradama zna da predstavlja veliki problem – pa, ako i Vi imate identičan problem – znajte da Vam je idealno rešenje prelazak na PVC. Napisano je i da se lako održava, tako da, s vremena na vreme uzmite krpu za brisanje prašine i pređite sve što imate od PVC-a u svom stanu. Nakon samo godinu dana uvidećete pravu razliku i pravi značaj snage PVC stolarije. Bićete i više nego zahvalni.

 

Za još korisnih saveta o PVC stolariji pogledajte naš blog, a za cenu PVC stolarije kliknite ovde.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv