PVC stolarija – dobar izolator i odlična osnova za enterijer

28.09.2016  |  Komentari: 0

Mnogobrojne nedoumice koje se javljaju prilikom renoviranja stana pre ili kasnije odnose se na izbor stolarije, a PVC stolarija je ona vrsta za koju se može reći da ima najviše pristalica i protivnika među svim verzijama.

 

Za one koji je kritikuju, razlog se prvenstveno krije u nedovoljnoj informisanosti o svim njenim prednostima, koje nisu zanemraljive ako su Vam na umu finansije i funkcionalnost, ali i estetika u svim njenim vidovima.

 

Zašto se kaže da je PVC stolarija najbolji izolator?

 

Pre svega, PVC stolarija pravi se od materijala koji je naprilagodljiviji svim dimenzijama prozora i terasnih vrata, te nema bojazni o prodoru vazduha i temperature spolja ni za jedan milimetar. To konkretno znači da ni na koji način vremenski uslovi ne mogu uticati na enterijer.

pvc stolarija osnova za enterijer

Sem toga, PVC stolarija je i veoma otporna na sve vremenske uslove, bilo da su u pitanju padavine, velika vrućina, vlaga, vetar ili velike temperaturne razlike u toku kratkog vremena. Kako je PVC stolarija trajna i ne menja svoje performanse ni do 50 godina, to ona predstavlja i značajan vid uštede.

 

Da li ona predstavlja trošak ili uštedu?

 

Iako se mnogi žale na cene PVC stolarije, zapravo je, kada podvučete crtu, njeno ugrađivanje vid uštede. Ovo pogotovo važi za sve one koji plaćaju velike račune za struju i grejanje, odnosno dogrevanje zimi i hlađenje leti.
Kao najbolji izolator, PVC stolarija u mnogim slučajevima samu sebe isplati kroz manje mesečne račune već u toku godinu dana. Pritom, ona ne zahteva dodatne izdatke za održavanje.

 

PVC stolarija jedino zahteva redovno brisanje vlažnom krpom, onda kada brišete prašinu ili prozore. Nije, dakle, potrebno dodatno izdvajati novac za godišnje održavanje u vidu farbanja i restauracije kakav je slučaj često sa drugim vrstama stolarije.

 

Kada sve uzmete u obzir, postaće Vam jasno da je PVC stolarija pravi vid uštede, što posebno važi za sve one prostore u kojima se javlja vlaga. Sprečavajući prodor vlage u enterijer, PVC stolarija istovremeno stvara zdrav životni i/ili poslovni prostor, dok ujedno štedi novac koji se mora izdvajati za stalno krečenje.

 

Kako PVC stolarija može biti dobra estetska osnova enterijeru?

 

Jedna od glavnih zamerki koja se upućuje PVC stolariji jeste njena jednostavnost. Njena klasična bela boja neretko estetski odudara od enterijera, a mnogi je smatraju i dosadnom i sterilnom.

 

Kako bi ostali dosledni u funkcionalnosti ove vrste stolarije, ali nikako nauštrb estetike, PVC stolarija se sada prekriva različitim folijama koje dolaze u boji i teksturi drveta. Podjednako otporne na sve vremenski uslove kao i PVC stolarija sama, folije omogućavaju njeno prilagođavanje svakom prostoru.

 

Bilo da se rešite za svetlije ili tamnije tonove, vidljiviju drvenu strukturu ili pak mat varijante, folije će omogućiti da PVC stolarija postane odlična estetska osnova za sve ostale elemente enterijera. Dizajneri uglavnom predlažu izbor isti boji nameštaja, ili u drugoj varijanti izbor kontrastne boje boji zidova.

 

Na taj način, PVC stolarija se lako uklapa i sa zavesama i ostalim detaljima, bilo da imate nameru da njima akcentujete prostor ili ih estetski povežete sa ostatkom ambijenta.

 

Upit za cene i našu ponudu PVC stolarije možete poslati preko ove strane. Za više aktulenosti pratite našu fejsbuk stranu.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv