PVC stolarija za početnike

30.12.2015  |  Komentari: 0

Ako do sada niste imali prilike da se posvetite razmišljanju o izolaciji prostora i ne znate mnogo o karakteristikama koje ima PVC stolarija (u šta sumnjamo), trebalo bi najpre da znate da je upravo ova vrsta stolarije najtraženija kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Zbog čega, zašto i kako, koliko košta PVC stolarija, i sva ostala pitanja u vezi sa njom, odgovorena su u tekstu koji sledi.


Zašto je dobra PVC stolarija?


Najpre treba istaći da je PVC stolarija odlična zbog svoje najvažnije karakteristike, a to je – najbolja mogućnost izolacije.
Rađena od recikliranih PVC materijala, PVC stolarija je, najpre, dobra jer čuva eko-sistem naše planete, a zatim i zato što se pravi upravo od materijala koji se najbolje prilagođava zadatim dimenzijama. To konkretno znači da se u dimenzije svakog prozora ili balkonskih vrata u milimetar precizno može uklopiti PVC stolarija i samim tim omogućiti bolje dihtovanje, i u krajnjem cilju bolju izolaciju, od drugih vrsta stolarije.

pvc stolarija
Upravo zbog bolje izolacije, PVC stolarija je postala i jedan od najtraženijih građevinskih elemenata. Ako vodite računa o svom i zdravlju svoje porodice ili zaposlenih, znate da su prozori koji loše dihtuju pogubni po respiratorne organe – veća hladnoća, odnosno toplota, stvaranje vlage i buđi, problemi su koje PVC stolarija efektno rešava, te se može reći da ona posredno veoma pozitivno utiče i na imunitet osoba koje u određenom prostoru žive ili rade.


Koliko košta PVC stolarija?


PVC stolarija pre svega ima tu karakteristiku da efikasno štedi novac, te da samu sebe zapravo isplaćuje posle godinu-dve od ugradnje.


Možda Vam se to čini kao preterano, ali postoje slučajevi u kojima je PVC stolarija samu sebe isplatila već posle dva meseca od ugradnje. Naime, ušteda koja se ostvaruje na računima za struju i grejanje nakon što se ugradi PVC stolarija može biti neočekivano velika, ali u svakom slučaju veoma značajna. Pošto nema prodora spoljašnjeg vazduha ni izjednačavanja sa spoljašnjom temperaturom Vašeg enterijera, samim tim nema ni potrebe za dodatnim dogravanjem ili hlađenjem prostora.


Druga, veoma bitna stavka, sastoji se u tome što PVC stolarija ne zahteva posebno održavanje, izuzev povremenog brisanja vlažnom krpom za prozore ili prašinu, kako bi se redovno održavala higijena. I dok druge vrste stolarije mahom zahtevaju rešaraciju na godišnjem nivou, a nekada i češće, od farbanja do sitnijih popravki, PVC stolarija će stajati nepromenjena i po pola veka, jer nju ne mogu deformisati spoljašnji uticaji – od vlage, preko padavina, do promena temperature vazduha.
Kako PVC stolarija može zadovoljiti estetske kriterijume?


Mnogi smatraju da PVC stolarija možda jeste praktična, ali da njena klasična bela boja nije dovoljno lepa i trendi, te se ne odlučuju za ovu vrstu stolarije i po cenu loše izolacije.


Greška! Nove tehnologije doprinele su da PVC stolarija dobije različite folije, kojima može dobiti i druge boje – na primer, crnu ili sivu – ali i „imitirati“ drvo, odnosno biti u boji i teksturi drveta.


Da, da – sada možete dobiti i estetiku i izolaciju u jednom. PVC stolarija na koju su aplikovane folije podjednako je izdržljiva i ima iste performanse kao i bela PVC stolarija, te sada možete birati i njen izgled u skladu sa sopstvenim estetskim kriterijumima.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv