PVC stolarija za ulepšavanje enterijera? Da, moguće je

09.12.2016  |  Komentari: 0

Iako poznata kao najbolji izolator, PVC stolarija često stvara otpor jer se zamišlja u svojoj najjednostavnijoj beloj boji, koja se nekada teško uklapa u enterijer i smatra estetički slabim detaljem.

 

Međutim, sa novim tehnologijama i ovaj problem je veoma uspešno rešen. Zbog toga se danas PVC stolarija izuzetno lako povezuje sa prostorom i može značajno doprineti ulepšavanju svakog doma ili poslovnog prostora.

 

Na koji način se ovo može sprovesti u delo i zbog čega se ova vrsta stolarije smatra najboljim izolatorom?

 

PVC stolarija kao odličan izolator

 

Najpre, PVC stolarija je ona vrsta izolatora koja se pravi od materijala koji su izuzetno lako uklopivi u sve dimenzije, te je njeno dihtovanje odlično i ne popušta vremenom. istovremeno, ovaj materijal je najotporniji od svih kada su u pitanju različite temperaturne promene, ali i vlaga, padavine i vetar.

 

pvc stolarija

 

Upravo iz svih navedenih razloga, PVC stolarija ima životni vek koji se meri desetinama godinama i može da traje i gotovo pola veka. Sve to spada u njene karakteristike koje je čine najboljim izolatorm, te ona savršeno štiti unutrašnji prostor od toplote i hladnoće, padavina i vlage, koja može stvarati značajnije probleme sa zidovima, pojavom buđi i drugih mikroorganizama štetnih po ljudsko zdravlje.

 

Ne tako zanemarljiva nije ni zaštite od buke koju pruža PVC stolarija, što posebno dobro znaju svi koji žive u gradovima ili pored prometnih saobraćajnica.

 

Folije sa različitim teksturama

 

Kako bi se što lakše uklopila u svaki enterijer, PVC stolarija se može postaviti prekrivena folijom koja verno imitira boju i teksturu drveta. Na taj način samo jednim potezom možete dobiti željeni izgled, ali i savršenu izolaciju.

 

Folije se kreću u rasponu od tamnijih do svetlijih boja i šara karakterističnih za drvo i dolaze u sjajnoj i mat varijanti. Ono što je posebno značajno jeste i to da su i folije, podjednako kao i PVC stolarija, otporne na sve vremenske promene i nepogode, te na različite temperature.

 

Samim tim, ni u ovoj varijanti ovaj izolator ne zahteva održavanje kakav je slučaj sa ostalim vrstama stolarije te, prema tome, nema ni potrebe za značajnijim finansijskim izdacima.

 

Kako uklapati boje PVC stolarije u enterijer

 

Izbor folije koja će biti aplikovana na PVC stolariju može zavisiti od boje i teksture Vašeg nameštaja u određenoj prostoriji. To takođe znači da zbog promene stolarije nećete morati da prilagođavate ostale elemente enterijera njoj, već ćete uraditi upravo obrnuto i uštedeti svoj novac.

 

Folija se konkretno može birati u istoj boji u kojoj je i boja nameštaja, a može biti i u kontrastu sa istom. Sve, svakako, zavisi i od boje zidova, jer se uz svetlije boje zidova bolje uklapa tamnija PVC stolarija i obrnuto.

 

Ovo su samo neka dekoraterska pravila koja možete, ali i ne morate poštovati. Možete razmišljati i u pravcu uklapanja folija sa daskom za prozore, ukoliko je imate, i na kojoj će stajati određene sitnice koje bi se bolje uklopile uz tamniju, odnosno svetliju teksturu drveta.

 

Kako pred Vama stoje različite mogućnosti, bitno je i da imate mogućnost izbora, a PVC stolarija će svakako značajno zaštititi Vaš unutrašnji prostor, spajajući na taj način estetiku i funkcionalnost.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv