Renoviranje stana u trendu – prema budžetu

26.01.2017  |  Komentari: 0

Trendi stan možete postići uz manji ili veći budžet, ali je sasvim sigurno da određenu svotu morate izdvojiti za ovaj poduhvat.
Evo koji su to jeftiniji i skuplji, a isplativi radovi, koje bi trebalo da sprovedete za novi izgled i funkcionalnost svog doma.

 

Krečenje u trendi bojama

 

Krečenje ne mora biti preterano skupo ako rešite da ga sprovedete sami.

 

Četke i kofe lako ćete nabaviti u radnjama sa molerskom opremom, a od radova možete napraviti i pravu zabavu. Kao boje za svoje zidove birajte neobične i originalne nijanse, jer su one sada u trendu: tamna ili bleda siva, senf žuta, braon, tamna zelena, tirkizna i boja kapućina.

 

Za one malo hrabrije, tu je boja maline, a za sve koji žele nešto drugačije, tu su neobične geometrijske šare ravnih ivica koje možete postići korišćenjem molerske trake.

 

uređenje stana

 

Promena osvetljenja za potpuni efekat

 

Dekorateri se možda razlikuju u trendovima koje preferiraju i elementima koje ističu, ali se slažu u jednom – promena osvetljenja znači mnogo za promenu izgleda enterijera.

 

Ovde se možete uklapati u budžet na razne načine – manje iznose možete potrošiti na lampu, plafonjeru ili luster, dok one malo veće možete uložiti u led rasvetu.

 

Podne lampe u modernim verzijama, sa abažurima u obliku raznih geometrijskih tela, lako ćete uklopiti u svaki enterijer, dok ćete raskošne lustere sa staklićima i perlama kakvi su sada u trendu iskoristiti kao veoma upečatljiv akcenat za prostorije tipa trpezarije i dnevne sobe.

 

Led rasveta je danas podjednako popularna i kao deo plafona i postavljena na gornju ivicu zida, te i jednu i drugu opciju razmotrite za drugačiji izgled enterijera.

 

Nova stolarija kao veći izdatak

 

Ako želite nešto više da uložite u renoviranje stana, ali tako da Vam se investicija ubrzo i potpuno isplati, onda bi najbolje bilo da promenite dotrajalu stolariju i zamenite je PVC verzijom.

 

PVC stolarija je posebno pogodna zato što je trajna i ne zahteva održavanje, dok je istovremeno otporna na sve vremenske prilike i odlično dihtuje. Nisu retki slučajevi gde je PVC stolarija samu sebe isplatila kroz dažbine za struju i grejanje već nakon godinu ili dve, a pouzdano nakon pet godina.

 

O benefitima koje predstavlja izolacija od buke ne želimo ni da govorimo, a pored savršenog dihtovanja PVC stolarija ima i tu mogućnost da, onda kada se folije na nju aplikuju, imitira drvo i bojom i teksturom, te smo sigurni da ćete odabrati nijansu po svom ukusu za svoje okruženje.

 

Dakle, krupnija investicija koja se isplati jeste svakako promena dotrajale stolarije.

 

Zamena pločica u kuhinji i kupatilu

 

Zamena pločica u ovim prostorijama sigurno ne spada u jeftinije radove, ali i samo delimična promena može učiniti čuda – pod uslovom da sadašnje pločice nisu dotrajale, naravno.

 

Tako će se u manje budžete uklopiti mozaik – bordura od lomljenih pločica koju ćete postaviti iznad gornje ivice već postojećih pločica. U okviru mozaika neka se nađu boje već postavljenih pločica, zidova i kuhinjskog ili kupatilskog nameštaja, kako biste ovim upadljivim detaljem povezali čitav prostor.

 

Sa druge strane, ako za ovaj poduhvat planirate veći budžet i celokupnu promenu pločica, onda Vam za kuhinju predlažemo veće dimenzije u aktuelnoj crvenoj ili sivoj boji, dok će kupatilo doživeti promenu sa pločicama većih dimenzija u boji i teksturi drveta, poput spa oaze.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv