Rolo zavese – uštedom do sasvim novog enterijera

22.07.2015  |  Komentari: 0

Već neko vreme želite da, makar donekle, promenite izgled svoje dnevne ili spavaće sobe, ili čak čitavog stana, a nemate dovoljno sredstava za takav poduhvat? Izmena samo nekih detalja u potpunosti bi mogla da osveži prostor Vašeg doma i učini ga potpuno drugačijim. Zavese su veoma bitan element svakog enterijera te bi možda bilo dobro da počnete od njih – rolo zavese će Vam, kao dekorativni ali i funkcionalni detalj, sigurno uneti promene u svaku prostoriju.


Osvežite svoj prostor


Kupovinom jastučića i prekrivača za krevet možete potpuno izmeniti svoju dnevnu ili spavaću sobu, čineći da njome dominiraju potpuno nove boje. U skladu sa njima, možete birati rolo zavese u jednoj ili više boja, koje imaju neuporedivo moderniji dizajn od heklanih ili dekorativnih zavesa drugih materijala, dok su, sa druge strane, mnogo toplijeg karaktera od venecijanera. Ako se odlučite za jednobojne jastuke i prekrivač, možete birati rolo zavese različitog dizajna, krupnih ili sitnijih šara, koje će uneti živost u prostoriju i učiniti je vedrijom.

rolo zavese

Obrnuto važi za jednobojne rolo zavese, koje se odlično uklapaju sa raznobojnim enterijerima, umirujući celokupnu atmosferu. Za one malo hrabrije, dostupne su rolo zavese u jarkim bojama, veoma efektne i upadljive. Svaki prozor može krasiti druga boja, što će doprineti veselosti u svakoj prostoriji.

 

Dezen i funkcionalnost


Široka paleta različitih dezena specijalno prilagođenih za rolo zavese omogućiće Vam odgovarajući izbor za svaki prostor koji želite da osvežite novim bojama. Nekada je samo takva promena dovoljna da čitava prostorija dobije sasvim drugačiji izgled. Pored dekoracije, rolo zavese imaju i veoma praktičnu funkciju zatamljivanja prostora, u zavisnosti od gustine platna koju birate, tako da one uspešno zamenjuju kako dekorativne zavese na prozorima, tako i roletne. Jednostavan mehanizam rukovanja omogućava regulaciju svetlosti u prostoriji, dok rolo zavese sa električnim upravljanjem možete podizati i spuštati uz pomoć daljinskog upravljača, što je veoma praktično za sve one koje iznenada hvata popodnevna dremka ili iznenađuje sunčano jutro.


Rolo zavese štede novac i vreme


Dakle, ukoliko želite da malo osvežite izgled svog doma, rolo zavese su pravo rešenje za Vas. Ulaganjem u njih istovremeno ulažete novac u dekorativne zavese i roletne, što je neuporedivo isplativije nego da ova dva proizvoda odvojeno nabavljate. Takođe, rolo zavese imaju sasvim moderan dizajn koji će osavremeniti svaki prostor, te se zaista isplati investirati u njih. Pritom, nećete morati da brinete o onome o čemu se inače razmišlja pri kupovini ostalih zavesa ili roletni, kao što je dužina, širina i slično – rolo zavese se rade po meri, te možete birati one koje prekrivaju samo staklo prozora ili balkonskih vrata, ili pak one koje prekrivaju čitav prozorski okvir, ili one koje sežu do poda te leti prikrivaju radijatore, što takođe može biti veoma privlačan estetski momenat. Kada je u pitanju održavanje i čišćenje, rolo zavese štede i Vaše vreme. Umesto pažljivog brisanja venecijanera, koje nikada ne traje kratko zbog njihove strukture od pločica, ili pranja i sušenja dekorativnih zavesa, rolo zavese je dovoljno prebrisati vlažnom krpom ili očistiti usisivačem, kako bi se u potpunosti odstranila prašina sa njih.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv