Stručnjaci Vas savetuju: isplativo renoviranje stana

07.10.2016  |  Komentari: 0

renoviranje pvc stolarijaNekada se renoviranje stana prosto samo od sebe nametne radi obavljanja funkcionalnih radova koji će učiniti Vaše okruženje prijatnim, a nekada je renoviranju cilj promena stila i drugačija estetika. Šta god da Vam je od ovoga namera, stručnjaci Vas savetuju koje radove je naijsplativije preduzeti u kom kontekstu.

 

Izolacija: promena stolarije

 

Sigurno da Vam se do sada makar jednom u životu desio problem sa dihtovanjem prozora, i znate koliko isti može biti naporan – vetar koji svako malo duva kroz kuću, stvaranje vlage i buđi... kako se ovo ne bi dešavalo, odnosno kako biste predupredili ili završili sa ovakvim teškoćama, red je da zamenite stolariju.

 

Kao najisplativiji vid promene stolarije znalci predlažu uvođenje PVC stolarije, kao najboljeg izolatora. Materijal od kog se ista pravi izuzetno je prilagodljiv i otporan na sve vremenske uslove, te nema bojazni da ćete osećati istu temperaturu kao onu napolju. Benefiti PVC stolarije tu se, svakako, ne završavaju.

 

Jedna od njenih glavnih prednosti jeste i zaštita od buke, koja može biti zaista presudna za mir i dobar san onima koji žive pored prometnih ulica. Njen vek trajanja je do čak pola veka, a kako ne zahteva održavanje i, kao dobar izolator, omogućava niže dažbine za struju i grejanje, ova vrsta stolarije samu sebe isplaćuje za oko godinu – dve.

 

Kakve pločice su u modi?

 

Promena celokupnog izgleda kuhinje i kupatila izvodljiva je uz pločice, a ovakve radove stručnjaci preporučuju tek onda kada zaista imate finansije koje ćete u njih uložiti. Nikako ne krećite u sprovođenje istih ako ste knap sa sredstvima, jer će se uvek desiti da nešto zafali – materijal, još majstora, te dobro iskalkulišite kada u njih krećete.

 

Kao najmodernije za uređenje kuhinje ističu se mat pločice većih dimenzija, bele i crne, ali i one crvene boje, koje se dobro uklapaju uz sve bele, bež i crne kuhinje. Za kupatila predlog su spa momenti, odnosno pločice u boji i teksturi drveta, duge i uske, koje donose dašak prirode u Vaš dom.

 

Trendi boje za zidove

 

Iako nije i najbrže obavljen posao, krečenje se itekako može isplatiti iz prostog razloga zato što ga veoma efikasno može uraditi i sami, pod uslovom da nije potrebno posebno pripremati zidove.

 

Ako želite da budete u trendu, birajte boje za krečenje koje su krajnje neobične i neočekivane, poput mat tamne ili svetle sive, senf žute, crvene ili tirkizne, a ako se okrećete beloj boji, savet je da ne birate čistu nijansu bele već da se okrenete mnogo atraktivnijoj nijansi pene kapućina ili morske pene.

 

Uvođenje nove rasvete

 

Pravo osvetljenje može mnogo toga promeniti u enterijeru – od osvetljavanja onoga što želite da istaknete do maskiranja nedostataka.

 

Za jeftinije varijante se preporučuju podne lampe koje su veoma moderne, a čiji abažuri variraju od retro trapezastih do modernih valjaka ili pak neobičnih oblika jasnih, oštrih ivica.

 

U budžet se takođe veoma lako uklapaju i lusteri, među kojima trenutno prednjače modeli sa staklićima i perlama.
Ako pak želite da odvojite više novca za poduhvat novog osvetljenja, predlog je da birate profesionalne firme i postavite led osvetljenje na plafonu ili duž gornje ivice zida, što daje posebnu prefinjenu notu svakom prostoru.

 

Hladni dani su već stigli. Ako Vam je potrebna bolja izolacija, PVC stolarija je pravo rešenje. Ukoliko vam je potrebna ponuda za promenu stolarija, pozovite nas.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv