Trendi detalj Vašeg enterijera: zavese

30.09.2016  |  Komentari: 0

Vaš enterijer može postati trendi u samo jednom potezu, i to ako mu, prosto, dodate zavese!

 

Kako zavese spadaju među one elemente koji zauzimaju veće površine u vidnom polju svake prostorije, to se o njihovom izboru pažljivo mora voditi računa. Trenutno su u trendu zavese u veoma neobičnim izdanjima, dok se među modernim predstavnicima za minimalističke i uopšte moderno uređene prostore izdvajaju rolo zavese, i to mahom one koje prekrivaju samo prozorsko staklo.

 

Sigurno ćete naći nešto i za sebe, a definitivno je da će Vas sve oduševiti.

 

Glavni hit: ombre zavese i drugačiji držači

 

U Americi su odnedavno postale hit klasične bele zavese koje sežu do poda ili duboko ispod donjeg dela prozora, a koje imaju ombre dodatak na samoj donjoj ivici.

 

Ove zavese se obično nijansiraju u bojama plave, ali i žuti i ljubičasti tonovi dolaze u obzir, naravno, pod uslovom da se slažu sa ostatkom enterijera. I dok kombinacija bele i plave pomalo podseća na morski stil, dotle ostale kombinacije zaista privlače pažnju i čine da ovakve zavese budu stvarno trendi.

 

Sa druge strane, pojavili su se i mnogi držači kojima se zavese sklanjaju na najneobičnije načine. Tako se sada zavese mogu pokupiti klasičnim zlatnim lancem koji se na sredini kopča sidrom, što se veoma dobro slaže uz bele zavese, zatim srcem od dve polovine i slično.

 

Istovremeno, i zavese koje se sklanjaju po sredini, ali se kače ukoso, tako da otkrivaju delove prozora u obliku trougla, postale su pravi hit.

 

Rolo zavese za moderni enterijer

rolo zavese

Minimalistički i moderni enterijeri uopšte uglavnom se baziraju na kombinaciji crne i bele boje, sa dodatkom sive i eventualno jarkih akcenata, u crvenoj ili žutoj boji.

 

Upravo su to tonovi u kojima se kreću rolo zavese za ovakve prostore, te možete birati jednobojne varijante u svim mogućim nijansama. Takođe, rolo zavese u crno-belim šarama ili ombre sivoj varijanti biće odličan izbor, a i pun pogodak za one koji žele zavese po poslednjem trendu.

 

Vintidž zavese i neobične šare

 

Ako biste radije da zađete u neka prohujala vremena, onda su za Vas pravi izbor vintidž zavese koje su postale posebno popularne u svojim pačvork izdanjima, od onih tekstilnih u raznim šarama do onih sastavljenih od heklanih delova ili pak čipkanih.

 

Za koju god varijantu da se rešite, znajte da se retro zavese mogu kombinovati samo i jedino u prostorima sa takvim nameštajem, jer ovde dizajneri ne dozvoljavaju bilo kakav vid kontrasta.

 

Vintidž zavese sa neobičnim šarama, u vidu ptica, lizalica ili sladoleda, takođe su postale veoma tražene, te možete potražiti i tekstil sa ovakvim dezenom i sašiti zavese po želji.

 

Moderne boje za zavese do poda

 

Na samom kraju, kada je oblik u pitanju, trenutno su najmodernije (posle rolo) zavese do poda.

 

I one dolaze u posebnim trendi bojama, među kojima se pre svih izdvajaju blede, pastelne nijanse, od puder roze do bež, kao i nijanse peska. I sive zavese su veoma popularne, i to u nijansi mermera ili veoma tamnom tonu.
Od ostalih boja, izdvajaju se marinsko plave zavese sa zlatnim detaljima, poput veoma kratke nad- zavese na gornjem delu i zlatnih držača.

 

Za više informacija o našoj ponudi zavesa možete nas kontaktirati ovde.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv