Zašto je PVC stolarija – saveznik kućnog budžeta?

16.11.2016  |  Komentari: 0

pvc prozoriKako je PVC stolarija ona vrsta stolarije koja se najčešće bira kada dođe do pitanja izolacije, kako u kući tako i u poslovnim prostorima, jedan od razloga je svakako zbog toga što je ona dobar izolator. Međutim, ona je takođe i veoma isplativa investicija, a na koje sve načine ona štedi novac važno je da znate, jer je pitanje finansija najčešće presudno kada pravimo izbore za svoj enterijer.

 

PVC stolarija je poznata kao najbolji izolator

 

Pošto se radi od materijala koji se veoma lako do u mikrometar prilagođavaju najrazličitijim mogućim dimenzijama, PVC stolarija je poznata kao najbolji izolator pre svega zato što najbolje dihtuje od svih vrsta stolarija.

 

Tome treba dodati okolnost da je ova vrsta stolarija izuzetno otporna na sve vremenske promene. Tako ni najtoplije vreme ni najhladniji dani ne mogu izazvati promenu temperature u unutrašnjosti prostora.

 

Pritom, PVC stolarija uspešno štiti i od vetra, ali i padavina, što je poseban problem svuda gde stolarija dobro ne dihtuje, jer se pored veće hladnoće zimi i toplote leti u enterijeru dodatno može stvoriti i vlaga, koja sobom nosi buđ i druge štetne bakterije.

 

Na samom kraju, ali ne i najmanje važno, PVC stolarija je dobar izolator i od buke, koja može značajno ometati svakodnevno funkcionisanje i remetiti san svima onima koji žive u blizini prometnih ulica i saobraćajnica.

 

Ušteda na mesečnim računima

 

Kada se posmatraju računi na mesečnom nivou pre i nakon ugrađivanja ove vrste stolarije, primetiće se značajna razlika. To pogotovo važi za sve one koji se greju na struju - PVC stolarija ovde je značajan vid uštede već samim tim što sprečava protok hladnog vazduha u enterijer.

 

Isto važi i za hlađenje leti, koje se obično obavlja klimom, ali i za druge načine grejanja zimi.

 

Svemu navedenom treba dodati i to da PVC stolarija u stanovima i kućama u kojima su se plaćali veći računi zbog grejanja i hlađenja uspešno isplaćuje svoju ugradnju već nakon godinu dana preko uštede na mesečnim obavezama, a do tri godine u svim ostalim slučajevima.

 

Ušteda na održavanju

 

Kako se PVC stolarija održava tek uz pomoć vlažne krpe, neće Vam biti potrebne posebne finansije koje ćete ulagati u njeno održavanje.

 

Kao što je većini ljudi dobro poznato, drvena stolarija zahteva godišnje sitne popravke, ali i farbanje, postavljanje novih izolacionih traka tamo gde je dihtovanje oslabilo i slično, što sve skupa podjednako zahteva i vreme i novac.

 

Jednom ugrađena, PVC stolarija omogućava da zaboravite na sve navedene radnje. Zbog materijala koji se koriste za njenu izradu, ona je veoma otporna na sve spoljašnje promene temperature vazduha, ali i vlagu, te je njen „rok trajanja“ i do čak pola veka, što nije zanemraljivo kada se uzmu u obzir godišnji troškovi za održavanje drugih vidova stolarije.

 

Uštedu će Vam PVC stolarija vršiti i kada je u pitanju krečenje, ukoliko ste imali problema sa vlažnim zidovima i pojavom buđi, koja se takođe mora rešavati ne samo na godišnjem nivou, već i mnogo češće, ne samo iz estetskih već i zdravstvenih razloga. Upravo zato je PVC stolarija ujedno važna i za finansije ali i za zdravlje koje, složićete se, zaista nema cenu.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv