Zašto PVC stolarija ujedno znači uštedu?

15.09.2015  |  Komentari: 0

Prilikom svake kupovine, a pogotovo prilikom investiranja u različite promene u našem domu ili poslovnom prostoru, razmišljamo o različitim mogućnostima uštede i isplativosti svojih odluka. U tom kontekstu posmatrana, PVC stolarija je sasvim sigurno jedna od najisplativijih investicija koje možemo priuštiti sebi i svojim ukućanima. Već samim tim što PVC stolarija, zbog recikliranih materijala od kojih se izrađuje, ima najnižu cenu u odnosu na ostale vrste stolarije značiće prvi korak ka odluci za njenu ugradnju, a kada se zatim svedu bilansi godišnjeg kućnog ili budžeta odvojenog za održavanje poslovnog prostora, postaće veoma jasno da je PVC stolarija u najkraćem mogućem roku isplatila samu sebe, nakon čega će dalje samo štedeti novac.

 

pvc stolarija

 

PVC stolarija ne zahteva održavanje


Da PVC stolarija ne štedi samo novac, već i vreme, dokaz je i to što ovoj vrsti stolarije nije potrebno održavanje. Sasvim je dovoljno prebrisati je vlažnom krpom onda kada brišete prozore ili prašinu, te je na ovaj način održavati čistom. Nakon farbanja drvene stolarije jednom godišnje, šmirglanja i brisanja nakon majstora, već nakon kratkog vremena uvidećete koliko Vam znači PVC stolarija i u kojoj meri Vam olakšava život. Uštedu novca za ovakvo godišnje održavanje da i ne pominjemo, jer nakon ulaganja u ovu vrstu stolarije na takve i slične troškove slobodno možete zaboraviti.


Odlična izolacija


Izolacija je svakako glavni razlog zbog kog PVC stolarija postaje sve češći element prostora, jer predstavlja savršenu zaštitu od buke i spoljašnjih vremenskih prilika. Ne samo što na naše zdravlja utiču previše glasni zvuci, toplota i hladnoća koje propuštaju prozori koji ne dihtuju, već se sa starom stolarijom može javiti i vlaga koja umnogome može uticati na stvaranje ozbiljnih poteškoća sa disajnim organima. Zato PVC stolarija najpre znači ulaganje u zdravlje, tišinu i odmor, a zatim i svojevrsnu vrstu uštede. Već nakon pola godine, PVC stolarija isplatiće samu sebe kroz niže račune za grejanje i struju, koje prave klima leti i uređaji za dogrevanje zimi. Kako PVC stolarija čuva optimalnu temperaturu enterijera, ona ujedno brani unutrašnjost od svih spoljašnjih prilika, te više nema bojazni da će i malo hladnije ili toplije vreme na bilo koji način uticati na Vaš dom ili poslovni prostor, a nešto jači vetar remetiti toplotu vazduha u ambijentu.


PVC stolarija je dugotrajna


Za razliku od drvene stolarije, PVC stolarija se ne deformiše pod uticajem vlage, kiše i snega, te zadržava isti oblik bez obzira na vremenske prilike i promene temperature. Kako nema, kao što smo već pomenuli, potrebe za njenim održavanjem u određenim vremenskim intervalima, ona na taj način štedi novac na godišnjem nivou, ali znači i dugotrajniju investiciju nego što biste i mogli da pretpostavite. Naime, PVC stolarija može da traje i do pet decenija, što bez ulaganja u održavanje znači zaista dobro potrošen novac na njenu ugradnju, koji će se višestruko vratiti. Kada se sve njene prednosti saberu, ostaje izvesno da je PVC stolarija verovatno najisplativija investicija kada je bilo koji enterijer u pitanju, te treba što pre uložiti u njeno postavljanje, kako biste što pre i počeli da štedite.

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv