Zavese za svaki stil uređenja enterijera

21.12.2016  |  Komentari: 0

Kada na red u dekoraciji enterijera dođu zavese, obično je već sve ostalo završeno i stil prostora je sasvim definisan. Stoga Vam i savetujemo kako da ovaj element birate upravo prema tim parametrima i istovremeno Vam dajemo ideje kako da zavese postanu akcenti, odnosno dobro kombinovan detalj sa ostatkom ambijenta.

 

Boho šik, retro, vintidž...

 

Retro enterijeri osvojili su i naše prostore, i to s razlogom – oni pružaju mogućnost kreativnog izražavanja naše ličnosti, a svaki od njih je priča za sebe. Upravo zato bi i zavese trebalo da se uklope u jedan ovakav stil, a postoje dva načina na koja ćete ih birati.

 

Prvi od njih su, svakako, zavese u boho stilu, lepršave i raskošne, sa cvećem ili drugim raznobojnim šarama. One su posebno pogodne za dnevne boravke koji su najčešće i izraz čitavog doma, dok postaju svedenije i umirenije u spavaćim sobama i trpezarijama.

 

Drugi izbor predstavljaju jednobojne zavese u boji koja dominira prostorom, u slučaju da je isti već prenatrpan različitim bojama i detaljima i da je potrebno donekle ga estetski umiriti. Tada birajte zavese u bež ili bledo-roze boji, nijansama koje se i inače uzimaju kao osnova ovakvim enterijerima.

 

trakaste zavese

 

Zavese za jarke akcente

 

Čest izbor dekoracije današnjih domova predstavljaju kontrastne boje: crna i bela ili bež i braon, i u tim slučajevima se dešava da čitav prostor sklizne u jednoličnost. Stoga Vam savetujemo da ovakve enterijere akcentujete jednom jarkom bojom, žutom, narandžastom ili crvenom, kako biste im dodali dinamiku.

 

U tome Vam, upravo, najviše mogu pomoći zavese. Najbolji izbor predstavljaju rolo zavese u nekoj od ovih boja, jednobojne, čija se forma uklapa sa modernošću kojoj ovakvi ambijenti teže.

 

Moderni, minimalistički stil

 

Za minimalističke stilove uglavnom važi dominacija bele ili ponovno kombinovanje crne i bele, sa tendencijom ka većem prostoru i što manjem broju elemenata. U tom slučajevima će dobro doći rimske ili rolo zavese u beloj boji, bez šara, koje će se savršeno uklopiti u prostor.

 

Ako pak težite nekom minimalnom osveženju ovakvih ambijenata, izbor mogu biti i mint zelene zavese od tekstila ili venecijaneri, koji će uneti dašak prirode u minimalizam.

 

Istovremeno, možete birati i šare, te crno-bele kombinacije svesti i na rolo ili tekstilne zavese u određenom dezenu – sitnijem za veće i krupnijem za manje dimenzije prostorije. Na taj način ćete ostati u zahtevanim okvirima tonova i istovremeno akcentovati enterijer.

 

Zavese za skandinavski stil

 

Dominacija hladne bele nijanse uz ledenu plavu boju fjordova imperativ je skandinavskog stila, čija čistoća i prefinjenost nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Naglašeni detalji ovde dolaze u bojama sunca, crvenoj, žutoj ili narandžastoj, što upravo može biti izbor za rolo zavese u ovakvom ambijentu.

 

Druga varijanta jeste da bele, prozirne zavese postavite sa obe strane prozora, dekorišući ih kanapima bele boje, koji podsećaju na more. Njima možete dodati i ukrase poput sidra, kako biste učinili da ceo prostor naginje ovom stilu.

 

Isto važi i za zavese u ledeno plavoj boji, koje se posebno savetuju prostorima u kojima dominira bela, kako bi se razbila jednoličnost i upotpunio skandinavski stil.

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv