Izolirate stan? Evo zašto je PVC stolarija najbolji izbor

29.09.2016  |  Komentari: 0

izolacija pvc stolarijaAko ste se upustili u renoviranje stana i tragate za najboljom vrstom izolacije, pre ili kasnije i stolarija će morati da postane jedna od stavki, a evo kako će Vam probleme rešiti PVC stolarija.

 

Poznata kao jedan od odličnih izolatora i najbolji vid stolarije, PVC stolarija ima posebne karakteristike koje je izdvajaju od ostalih verzija stolarija, dok se istovremeno predstavlja kao pametna investicija, estetski veoma jednostavno uklopiva u svaki stil ambijenta.

 

PVC stolarija kao najbolji izolator

 

Sigurni smo da ste već čuli kako je PVC stolarija najbolji izolator prostora, a sada da objasnimo i zbog čega.
Naime, PVC stolarija se pravi od posebnih PVC materijala koji se veoma lako prilagođavaju svim dimenzijama do u mikrometar, te ne predstavlja problem sa dihtovanjem ni pose mnogo vremena, kakav je slučaj sa, primera radi, drvenom stolarijom.

 

Sem toga, ova vrsta stolarije veoma je zahvalna kada je u pitanju prilagođavanje svim vremenskim uslovima. Njena izdržljivost nadaleko je poznata, a sigurno će Vas oduševiti i činjenica da PVC stolarija ne menja svoj oblik i strukturu – jednom postavljena, ona traje i do pola veka, i ostaje u istom stanju.

 

Kako ne reaguje na temperaturne razlike, te sprečava prodor vazduha spolja, tako isto PVC stolarija ne menja svoju otpornost ni kada su u pitanju sve vrste padavina. Ne proupuštajući vlagu u enterijer, ona je tako i posebno značajna kao rešenje problema svih vlažnih prostorija, te je to još jedan razlog za ugradnju koji je na njenoj strani.

 

Kako Vam se vraća ulaganje u PVC stolariju

 

Kako je PVC stolarija najbolji vid izolacije, to se neretko dešava da ona samu sebe isplati već u roku od godinu dana nakon postavljanja, i to najpre preko mesečnih računa. Naime, PVC stolarija značajno štedi troškove za struju i grejanje, a pogotovo za dogrevanje zimi i hlađenje leti u svim onim prostorima koji nisu dobro izolovani.

 

Kada se navedeno uzme u obzir, postaje jasno zašto se PVC stolarija smatra najboljom investicijom. U prilog tome idu i minimalni troškovi za njeno održavanje – umesto godišnjeg majstorisanja, dovoljno je da nabavite jednu krpu za prašinu kojom ćete je održavati čistom, i to je sve.

 

Najznačjniju uštedu koju PVC stolarija može doneti ostvariće oni koji imaju problema sa vlagom i buđi na zidovima i plafonu. Jednom dobro izolovan, prostor više neće imati ružne fleke na vidljivim mestima, te neće biti potrebno ni često krečenje.

 

Da li se PVC stolarija estetski može povezati sa enterijerom

 

Dobra vest je da se PVC stolarija veoma efikasno može uklopiti u enterijer, te da njenu funkcionalnost ne morate žrtvovati estetici. Kako se PVC stolarija više ne pravi samo u beloj, već i bojama drveta, to se ona veoma jednostavno može na različite načine uklopiti u već zatečeni ili tek građen stil enterijera.

 

Folije koje se aplikuju na ovaj vid stolarije, a koje su otporne i dugotrajne kao i PVC stolarija sama, mogu u trenutku promeniti njenu teksturu i učiniti da ona zaista verno imitira drvo, te nema bojazni da je će ovaj vid stolarije odskakati od ostatka ambijenta ili mu neće odgovarati. Spojte lepo i praktično, zašto da ne!

 

Cene PVC prozora možete pogledati ovde.

 

 

Povezane teme:
Komentari(0)
Napiši komentar
Ostavi komentar
Ime i prezime
E-mail
Komentar
Zbog spama unesi kod :
poziv